Aizkustinošs stāsts par Rīgu iekļauts piedzīvojumu grāmatā Amerikā

2014.gada vasarā amerikāņu žurnāliste Janna Grābere, kuras vectēva dzimtās saknes meklējamas Latvijā, ieradās Rīgā, lai klātienē iepazītu senču dzimteni. Nu viņas aizkustinošais stāsts par Rīgā piedzīvoto un atklāto ir viens no 24 neticamiem piedzīvojumiem janvāra beigās izdotajā grāmatā ''Dzīves piedzīvojumi: ceļojumu pasakas no visas pasaules'' (''Adventures of a Lifetime: Travel Tales from Around the World'').

''Kad vācieši Pirmā pasaules kara laikā iebruka Latvijā, tas radīja sekas, ko vēl šodien izjūt mūsu ģimene. Mans vectēvs, kuram tobrīd bija vien četrpadsmit gadu, šķērsoja vienu no Rīgas tiltiem brīdī, kad tas tika uzspridzināts. Viņš iekrita upē, bet, kad viņš nāca pie samaņas, visa viņa ģimene bija izgaisusi. Vectēvs tā arī nekad viņus neatrada  - tajā brīdī viņš zaudēja visu ģimeni,'' stāsta J.Grābere (Janna Graber).

Četrus gadus vēlāk, kad stāsta autores vectēvs bija sasneidzis astoņpadsmit gadu vecumu, viņš devās uz Ameriku, kur nodibināja ģimeni. Visi vienmēr ir zinājuši par viņa jaunības dienās piedzīvoto  - zaudētajiem tuviniekiem un mājām. Tāpēc, lai iepazītu vectēva dzimteni un izjustu personīgu saikni ar Latviju, J. Grābere devās uz Rīgu. Vizītes laikā žurnāliste izstaigāja Vecrīgu, apmeklēja Stūra māju, Centrāltirgu, uzbrauca Pēterbaznīcas tornī. Tāpat viņa iepazinās arī ar latviešu kultūru, apbrīnoja jūgendstila ēkas Alberta ielā un nogaršoja vietējās virtuves labumus.

Grāmatā, kas izdota janvāra beigās, pavisam ir 24 patiesi piedzīvojumu stāsti, kas liek aizrauties lasītāju elpai, piemēram stāsts par mukšanu no pērtiķiem Indijas mežos, par bezcerīgu pazušanu bīstamos džungļos Havaju salās, par mēģinājumu burot pāri mežonīgajam Basa šaurumam un, protams, par skatīšanos vēsturei acīs, atklājot dzimtās saknes Latvijā, kā arī daudzi citi.

Godalgotā tūrisma žurnāliste Dženna Grābere ceļojumu stāstus ir rakstījusi vairāk nekā 40 laikrakstiem, žurnāliem un interneta portāliem. Tāpat viņa pilda žurnāla Go World Travel Magazine redaktores pienākumus.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.50292706sec.