Apskats: «Balttour 2015»– pamats optimismam par tūrisma izaugsmi

8. februārī veiksmīgi noslēdzās 22. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus ''Balttour 2015'', kas spilgti atklāja jauno tūrisma sezonu un radīja svētku sajūtu gan nozares profesionāļiem, gan ceļotgribētājiem. Trīs dienas Ķīpsalā apmeklētājiem bija iespēja iepazīt jaunus maršrutus un ceļojumu galamērķus, līksmot par pasaules kultūru dažādību, iegādāties ceļojumus un baudīt Latvijas reģionu viesmīlību!

Abas tematiskās halles lieliskā izpildījumā

''Izstādes ''Balttour'' halle ''Atklāj pasauli!'' bija lietišķa un mūsdienīga, savukārt halle ''Apceļo Latviju!'' apliecināja mūsu valsts reģionu viesmīlību un radošumu. Darbīgā un pozitīvā izstādes atmosfēra ir arī nozares atbilde uz aktuālajiem izaicinājumiem,'' atzinīgus vārdus teic Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente Kitija Gitendorfa.

Šogad izstādes ekspozīciju veidoja vairāk nekā 450 stendi, kuros savus piedāvājumus prezentēja ap 800 tūrisma uzņēmumu no Malaizijas, Portugāles, Turkmenistānas, Francijas, Baltkrievijas, Maltas – kopumā no 39 pasaules valstīm. Trīs dienās izstādi apmeklēja 26 016 cilvēku, no kuriem vairāk nekā 5300 bija nozares profesionāļi un īpaši aicinātie viesi.

''Balttour'' kļūst arvien ietekmīgāka

Šī gada izstāde uzskatāmi apliecina, ka Eiropas un īpaši Dienvideiropas valstu uzņēmēji saskata arvien lielāku sadarbības potenciālu Latvijas klientu piesaistē. Šī gada izstādē Spāniju, Portugāli un Itāliju pārstāvēja arī tūrisma uzņēmumi, nevis tikai šo valstu nacionālie tūrisma departamenti. ''Pastāvīgo klientu atsauksmes liecina, ka šogad ''Balttour'' ir kļuvis prestižāks un kvalitāte aizvien pieaug. Mūs, organizatorus, priecē dalībnieku panākumi izstādē, un īpaši liels gandarījums ir par šī gada jaunumu – izstādes partnervalsti Ēģipti!'' uzsver ''Balttour 2015'' projekta vadītājs Dainis Bricis un piebilst, ka jau šīs izstādes noslēgumā dalībnieki rezervēja laukumus 2016. gada izstādei.

Ēģipte sevi no jauna piesaka Baltijas tūristiem

Hallē ''Atklāj pasauli!'' apmeklētājus sagaidīja izstādes partnervalsts Ēģipte, kuras ekspozīcijā bija iespēja gūt ieskatu ēģiptiešu kultūrā, uzzināt populārāko kūrortu piedāvājumu, baudīt krāšņus priekšnesumus un kopā ar ēģiptiešiem apgūt viņu tautas deju tanuru. Ar savu klātbūtni ''Balttour 2015'' pagodināja arī Ēģiptes Arābu Republikas vēstnieks Latvijā V. E. Vīls Adels Abdellazims Nasrs (H.E. Mr Wael Adel Abdellazim Nasr) un viņa kundze.

''Dalība ''Balttour 2015'' šogad Ēģiptei bija īpašs notikums – mēs ne tikai kļuvām par pirmo oficiālo partnervalsti izstādes pastāvēšanas vēsturē, bet arī, piedaloties izstādē, varējām skaļi un lepni paziņot, ka tūrisms Ēģiptē atkal piedzīvo izaugsmi! Kopš 2011. gada nemieriem esam daudz strādājuši, lai uzlabotu industriju, tajā skaitā pilnveidotu drošības pasākumus, veiksmīgi komunicētu ar ceļotājiem, tūrisma operatoriem un lidsabiedrībām. Mēs esam priecīgi par lielisko sadarbību ar Latviju un iespēju izstādē ''Balttour'' informēt par mūsu valsti Baltijas iedzīvotājus,'' stāsta Ēģiptes Tūrisma padomes reģionālais direktors Skandināvijā, Somijā un Baltijas valstīs Mohameds Ata Elšerbeinijs (Dr Mohamed Atta Elsherbeiny).

Liels pieprasījums pēc speciālajiem ceļojumu piedāvājumiem

Kā atzīmē tūrisma aģentūras, kuras piedalījās izstādē, apmeklētāji no tām sagaida īpaši izstādei sagatavotus piedāvājumus. ''Vislielākā klientu interese bija par aviobiļešu akcijām uz tālajiem galamērķiem, tādiem kā ASV, Latīņamerika un Āzija, par brīvdienu ceļojumiem uz Eiropas dienvidiem sadarbībā ar ''AirBaltic'', kruīzu ceļojumiem un operatoru piedāvātajiem brīvdienu ceļojumiem, t. sk. Ēģipti. Cilvēki interesējās arī par American Express karšu īpašnieku priekšrocībām'', stāsta ''Estravel Latvia'' vadītāja Anta Jokste.

Kaimiņvalstis izvēlas ''Balttour'' jaunu ceļotāju piesaistei

Igaunija un Lietuva šogad bija pārstāvētas īpaši kuplā skaitā – 43 uzņēmumi prezentēja savus piedāvājumus un pakalpojumus. Kā atzīst kaimiņvalstu tūrisma uzņēmumu pārstāvji, Latvijas iedzīvotāji ir ļoti bieži viesi pie viņiem, tāpēc dalība izstādē esot ļoti nozīmīga.

Igaunija prezentēja gan SPA centrus, sanatorijas veselības atjaunošanai, nesen atvērto tematisko ģimenes parku ''Lotes zeme'', jau tūristu iecienīto zinātnes centru ''AHHAA'' un vēl daudz citas atpūtas, izklaides un ceļošanas iespējas. Arī Lietuva izstādē prezentēja gan Latvijas tūristiem vēl neatklātas, gan jau iecienītas atpūtas iespējas – dažādas SPA viesnīcas, kompleksus un kūrortus, medicīnas centrus, atrakciju parkus, kā arī transporta kompāniju pakalpojumus. Pirmo reizi izstādē apmeklētāji par četriem Lietuvas tūrisma klasteriem – Biržu, Anīkšču un tikai pagājušajā gadā dibinātajiem Žemaitijas un Piejūras – varēja uzzināt, paviesojoties ekspozīcijā ''Made in Lithuania''.

Latvijas tūrists – gaidīts viesis pasaulē

Pieaugot ''Balttour'' atpazīstamībai globālā mērogā, ir palielinājies arī ārvalstu dalībnieku skaits – šogad augusi Izraēlas kompāniju līdzdalība, ļoti kuplā skaitā piedalījās arī Slovākijas uzņēmumi. Apmeklētāji izrādīja lielu interesi par Ziemeļnorvēģijas makšķerēšanas un atpūtas bāzi ''NORD Fish'', Spānijas tūrisma uzņēmumu ''Kala Tour'' un Īrijas nacionālo stendu, kas šogad izstādē piedalījās pirmo reizi. ''Mēs mēģinājām sabiedrībai parādīt, ka Īrija ir vieta, kur ne tikai brauc strādāt, – tur ir arī skaista daba, sakopti lauki, sena kultūra un vēsture. Baudot īru viskiju un skatoties īru dejas ''Ceili Rue'' izpildījumā, cilvēki varēja justies kā Īrijā. Latvijas tūrisma operatori izrādīja lielu interesi par mūsu piedāvājumiem. Esam ieguvuši daudzus kontaktus un arī draugus,'' prieku un gandarījumu par dalību izstādē pauž ''Matthews Tours'' direktors Kolms Mērfijs (Colm Murphy).

Latvijas reģioni – koši, atraktīvi un viesmīlīgi

Katrs Latvijas reģions bija sagatavojis jaunus tūrisma ceļvežus, bukletus un brošūras, tāpēc iespējas smelties iedvesmu un idejas ceļojumiem pa Latviju bija bezgala daudz. Lai neapjuktu plašajā piedāvājumu klāstā, izstādes apmeklētājus jau pie ieejas hallē ''Apceļo Latviju!'' sagaidīja izstādes sadarbības partneris – Latvijas oficiālais tūrisma portāls www.latvia.travel.

Latvijas reģioni apmeklētājus izklaidēja un nodarbināja ar patiesu latviešu viesmīlību un enerģiju – aicināja nobraukt ar īstām kamaniņām, iziet labirintu un uzkāpt Daugavas lejteces skatu tornī, nofotografēties ar Liepājas karostas cietuma sargiem, degustēt katra novada tradicionālos ēdienus un kopā lustēties. Latgalieši šogad akcentēja dažādus ūdens maršrutus un aicināja viesoties Latgales tematiskajos ciemos, kurzemnieki aicināja baudīt Abavas senlejas ainavisko skaistumu un doties atpūtā uz Pāvilostu, zemgalieši – aplūkot skaistās pilis, dižkokus un izbaudīt kulināro mantojumu, savukārt vidzemnieki – doties aktīvā atpūtā pie dabas. Tāpat ikviens varēja iepazīties ar plašo amatnieku un rokdarbnieku darinājumu klāstu. Savukārt Latvijas viesnīcas iepriecināja ar īpaši izdevīgām atpūtas un veselības atjaunošanas kūrēm.

Lielajā loterijā – azarts un brīnišķīgas balvas

Visas trīs dienas ''Balttour 2015'' apmeklētāji varēja reģistrēties Lielajai loterijai un laimēt vilinošas balvas. Ceļojumu uz Tobago no ''Jēkaba Ceļojumi'' laimēja Līga Vītola, lidojumu uz Bangkoku no Ukraine International Airlines saņēma Kristīne Kalniča, SIA ''Laimtūres'' ceļojumā ''Trīs daiļās kaimiņienes – Vācija, Holande, Beļgija'' dosies Diāna Pavlovska, ceļojumu uz Rodas salu no UAB ''Aza Tours'' ieguva Tekla Vabiščeviča, SIA ''Ozolciems tūre'' ceļojumu ''Šveices un Austrijas dabas brīnumi'' laimēja Alda Vircavniece, savukārt atpūtu viesnīcā ''Estonia Resort Hotel & Spa'' baudīs Aleksejs Stukacs. Lielo loteriju nodrošināja ''Esteria'', turklāt pirmo reizi ''Balttour'' vēsturē loterijai varēja reģistrēties, sūtot SMS. Ekskluzīvo ceļojumu uz Rodas salu no ''Tez Tour'' laimēja valmieriete Elizabete Vīgante.

Zināmi ''GADA CILVĒKS TŪRISMĀ 2014'' laureāti

Izstādes ''Balttour'' svinīgajā pasākumā tūrisma ziņu portāls BalticTravelnews.com sadarbībā ar tūrisma industriju aizkustinošā gaisotnē godināja izcilākos Latvijas tūrisma nozares profesionāļus. Absolūto titulu ''Gada cilvēks tūrismā 2014'' saņēma tūrisma aģentūras ''Baltic Travel Group'' direktors Vladislavs Korjagins. Kā labākie savā jomā balvas saņēma vēl septiņi izcili tūrisma profesionāļi – ''Park Hotel Latgola'' viesnīcas vadītāja Ruta Priede, ''Via Hansa Holding'' prezidents Hanss Henriks Kjolbi, ''Latvia Tours'' direktore Ieva Keiša, Liepājas reģiona TIB speciāliste Zane Gaile, ''Bibliotēka Nr. 1'' šefpavārs Māris Jansons, raidījuma ''TE'' radošā komanda un Rundāles pils direktors Imants Lancmanis.

Tūrisma profesionāļu forums augstākajā kvalitātē

Jau ceturto gadu izstādes notikumus ievadīja lietišķais pasākums ''Balttour FORUMS'', kura atklāšanā šogad piedalījās arī Latvijas Republikas ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola. Foruma semināros tika apspriestas šobrīd tūrisma nozarē nozīmīgākās tēmas, un to kvalitāti nodrošināja Latvijas vadošo profesionālo tūrisma organizāciju pārstāvji.

''Šogad forums pirmo reizi ir ieguvis globālu raksturu, kas ir liels ieguvums kā tā dalībniekiem, tā arī organizatoriem. Tam bija unikāls saturs un augstākā kvalitāte, ko nodrošināja pasaules līmeņa eksperti. Mācīšanās no šādiem profesionāļiem ir absolūti nepiecie šama, lai domātu stratēģiskāk, inovatīvāk un globālāk. Bez šādas domāšanas un biznesa attīstības modeļa konkurētspējas nebūs,'' uzver ALTA prezidente Kitija Gitendorfa un piebilst: ''Latvija jau ir uz pasaules tūrisma kartes, un mums ir jāattīstās atbilstoši mūsdienu globālajai situācijai!''

Tiekamies ''Balttour 2016''!

Nākamā 23. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus ''Balttour 2016'' notiks no 5. līdz 7. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Vairāk: www.balttour.lv

''Balttour'' rīkotājs ir Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA), nodrošinātājs – Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Partneri: Tūrisma attīstības valsts aģentūra, ''LIVE RIGA'', ''AirBaltic'', Latvijas Ilgtspējīga tūrisma klasteris, Latvijas Darba devēju konfederācija, Diplomātiskais ekonomikas klubs, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, ''Avalon Hotel'', ''Esteria'', Krievijas Tūrisma industrijas savienība, ''Travelnews.lv'', ''RATA news'', ''Turizm i otdih'', ''Turbiznes'', ''welcome Rīga'', ''Magistrale'' u. c.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.411134sec.