Aicina uz ceļojumu «Liktenīgās satikšanās»

Sestdien, 7. martā plkst. 12.00 Aleksandra Čaka memoriālais muzejs aicina piedalīties akcijā/ceļojumā ''Liktenīgās satikšanās'', kas notiks vairāku Rīgas memoriālo muzeju kopīga projekta ietvaros.

Ceļojuma ''Liktenīgās satikšanās'' sākums plkst. 12.00 Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī-muzejā (Lāčplēša ielā 48/50 – 14). Tajā stāsts par Aleksandru Čaku un viņa četrām mīlestībām – klasesbiedreni Leontīni Amāliju Rundeli, meiteni no Cēsīm Angeliku Blauu, par pirmo un vienīgo Aleksandra Čaka sievu Annu Bērziņu un par Mildu Grīnfeldi, ar kuru kopā dzejnieks pavadīja pēdējos septiņus savas dzīves gadus.

Ceļojuma turpinājumā plkst. 12.40 ekskursija pa Rīgas centru, aplūkojot vietas, kur pirmo reizi satikās Aspazija un Rainis, Janis Rozentāls un Ellija Forsele, Ojārs Vācietis un Ludmila Azarova. Stāsts par draudzību, kas saistīja Rūdolfu Blaumani un Annu Brigaderi, Ojāru Vācieti un Dzidru Ķiguri – Nīmandi, kā arī viesošanās Krišjāņa Barona muzejā (Barona ielā 3 – 5).

Ceļojuma noslēgums plkst. 15.30 Andreja Upīša memoriālajā muzejā (Brīvības iela 38–4) ar stāstu Ko varētu ielikt muzejā esošajā tukšajā mapē ''Upīša brūtes'', kā arī ieskats dažādu autoru mīlestības vēstulēs.

2014. gadā sadarbojoties deviņiem Rīgas memoriālajiem muzejiem, visa gada garumā noritēja akcija ''Katram sava Rīga'', kuras ietvaros notika 11 ceļojumi uz Rīgas kultūrvēsturiskajām vietām. Šogad daži no visvairāk atsaucību guvušajiem ceļojumiem tiks atkārtoti ar mazliet citādu saturu.

Biļetes cena EUR 6.00.

Biļetes nopērkamas ''Biļešu paradīzes'' kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzziņas pa tālruni 26703293 vai e-pastu [email protected]

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53000808sec.