Mūzikas festivāls «Rīgas Ritmi» atzīmēs 15 gadu jubileju

Jau ierasts, ka katru gadu jūlija pirmajā nedēļā norisinās viens no iecienītākajiem mūzikas festivāliem Latvijas galvaspilsētā – ''Rīgas Ritmi 2015''. Šogad tas notiks no 1. līdz 5. jūlijam un atzīmēs 15 gadu jubileju, piedāvājot augstvērtīgu programmu.

Festivālā paredzētas vairāk kā 20 uzstāšanās, sešas meistarklases un Rigas Ritmi Showcase programma, kuras ietvaros Latvijas izpildītāji prezentē sevi ārzemju mūzikas ekspertiem. Trīs lielākie festivāla dubultkoncerti notiks no 2. līdz 4. jūlijam Rīgas Kongresu namā, kur uzstāsies Rauls Midons (Raul Midon), ''Bugge ‘N’ Friends'', ''Fresu & Bonaventura'', Estere Rada (Ester Rada), Ramons Valle (Ramon Valle) un Alans Hariss (Allan Harris) projektā kopā ar Latvijas Radio bigbendu.

2. jūlijā koncertu sniegs vokālists un ģitārists Rauls Midons, kurš būdams neredzīgs kopš bērnības, meistarīgi apguvis flamenko, džeza un klasisko ģitārspēli un iesaistījies dažādos latīņamerikāņu mūzikas projektos, kā arī sadarbojies ar tādām džeza leģendām kā Herbijs Henkoks (Herbie Hancock) un Stīvijs Vonders (Stevie Wonder). Vakara otrajā daļā – starptautisks mūsdienu džeza un elektroniskās mūzikas sintēzes projekts ''Bugge ‘N’ Friends'', kurā muzicē norvēģu pianists Buge Veseltofts (Bugge Wesseltoft), franču trompetists Ēriks Trufā (Erik Truffaz), turku saksofonists Ilhans Ersahins (Ilhan Ersahin), amerikāņu producents Hoakins ''Džo'' Klasēls (Joaquin ''Joe'' Claussell), kā arī divi norvēģi – basists Māriuss Reksjē (Marius Reksjø) un bundzinieks Andrēass Bī (Andreas Bye).

3. jūlijā festivālā uzstāsies Vidusjūras noskaņu duets ''Fresu & Bonaventura'', kurā muzicē Paolo Fresu (trompete) un Daniele di Bonaventura (bandoneons). Otrajā daļā – Izraēlā dzimusī etiopiešu dziedātāja Estere Rada, kura savā mūzikā apvieno soulmūziku, džezu, etiopiešu mūziku, regeju un fanku, un ieguvusi popularitāti gan Eiropā, gan ASV.

4. jūlijā - eksplozīvais kubiešu pianists Ramons Valle, kurš tiek dēvēts par izcilāko talantu jauno latīņamerikāņu mūzikas pianistu vidū. Viņa spēlētais ''Levitando'' jau vairāk kā divas dekādes ir kubiešu skaņdarbs, ko atpazīst visā pasaulē. Festivāla ''Rīgas Ritmi'' koncerti Kongresu namā noslēgsies ar projektu – ''Tribute to Nat King Cole'', kas veltīts amerikāņu džeza leģendai Netam ''Kingam'' Kolam viņa atceres 50. gadadienā. Slavenāko skaņdarbu programmu (''Unforgettable'', ''L-O-V-E'', ''When I Fall in love'', ''Mona Lisa'' u.c.) izpildīs amerikāņu vokālists Alans Hariss kopā ar Latvijas Radio bigbendu un stīgu grupu.

Dubultkoncerti sāksies plkst. 19.00, biļetes nopērkamas ''Biļešu serviss'' kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Festivāls tiks atklāts 1. jūlijā plkst. 17.00 ar bezmaksas koncertu ''Origo Summer Stage'', kurā uzstāsies ''Bunch of Gentlemen'' un projekta ''Riga Jazz Presents'' mākslinieki. Citi bezmaksas koncerti notiks arī brīvdabas atpūtas parkā ''Egle''. Arī šogad festivāls piedāvā koncertu sēriju ''OlainFarm Jazz Nights'' Daugavas koncertzālē, kā arī koncertus Kaņepes kultūras centrā - argentīniešu new gypsy tango ansamblis ''Zingaros'', franču džeza izpildītāja Sirila Emē (Cyrille Aimée), trio no Luksemburgas ''Reis / Demuth / Wiltgen'', Daumanta Kalniņa kvintets un citi!

Meistarklases notiks no 1. līdz 4. jūlijam Latvijas Radio 1. studijā un tās pasniegs festivāla mākslinieki Alans Hariss, Estere Rada, Rauls Midons, Ramons Valle un Sirila Emē. Meistarklases ir viens no festivāla ''Rīgas Ritmi'' stūrakmeņiem un tiek organizētas ar mērķi paplašināt jauno mūziķu zināšanas un to turpmāku pielietojumu praksē.

Rigas Ritmi Showcase programma norisināsies 2. un 3. jūlijā Kongresu nama Jaunajā zālē un citās festivāla norises vietās Rīgā. Programmā uzstāsies Bunch of Gentlemen, Jāņa Ruņģa Klātbūtne, Daumants Kalniņš, DaGamba, Laima Jansone ar Raimondu Tigulu un citi. Rīgas Ritmi Showcase mērķis ir prezentēt Latvijas labākos džeza, improvizācijas un pasaules mūzikas izpildītājus ārvalstu producentiem, žurnālistiem un festivālu organizatoriem. Šogad Rīgā viesosies mūzikas eksperti no Lielbritānijas, Itālijas, Beļģijas, Luksemburgas, ASV un citām valstīm.

Festivāls ''Rīgas Ritmi'' dibināts 2001. gadā un tajā viesojušies vairāk kā 520 mākslinieki, sasniedzot 165 000 klausītāju lielu auditoriju.

Vairāk informācijas: www.rigasritmi.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.161865sec.