Rīgā būvē pasaulē lielāko ceļojošo izstādi par Titāniku [4]

Jau nākamnedēļ Rīgas Sporta manēžā (Maskavas ielā 160) tiks atvērta pasaulē lielākā un vēsturiski plašākā ceļojošā izstāde par okeāna leģendu Titāniku – Titanic The Exhibition. Biļetes varēs iegādāties izstādes norises vietā, sākot no 27.marta pulksten 11.00.

Izstāde būs atvērta apmeklētājiem katru dienu no pulksten 11.00, ieeja jauniem apmeklētājiem tiks slēgta 19.00, bet ekspozīcijas apskate tiek slēgta pulksten 20.00.

Jau nedēļu pilnā sparā rit būvniecības darbi. Šodien bija nozīmīgs būvniecības procesa posms – pacelts griestu kupols, kas atrodas virs galvenajām kāpnēm, un sākta pašu kāpņu konstruēšana.

''Lielās kāpnes un grandiozais kupols virs tām ir tie interjera elementi, kurus daudzi no mums visciešāk asociē ar stāstu par Titāniku. Lielākajai daļai sabiedrības zināšanas par vareno kuģi ir radījusi Džeimsa Kamerona slavenā filma, kas, kā atzinuši vēsturnieki, ļoti precīzi ataino kuģa iekštelpas un rekonstruē notikumus,'' stāsta izstādes projekta vadītāja Latvijā Inga Kadeka.

Izstādi veido vairāk nekā 375 vēsturiski objekti, kas atradās uz Titānika vai tā līdzinieka – kuģa Olimpija (Olympic), līdz ar to šī ir reta iespēja iepazīt dzīvi uz lielā kuģa, pirms tas nogrima okeāna dzelmē. Eksponātu vidū ir priekšmeti, kas tika nocelti no kuģa īsi pirms tā došanās ceļā uz Ņujorku, atrasti jūrā tūlīt pēc katastrofas, tādi, kurus paņēma līdzi izdzīvojošie pasažieri, kā arī priekšmeti no Džeimsa Kamerona 1997.gada filmas, kuru vidū ir arī leģendārā briljanta Okeāna Sirds kopija, kā arī Keitas Vinsletas un Leonardo Di Kaprio tērpi.

Apmeklētāji izstādes laikā varēs iepazīties ar kuģa būvniecības procesu, izjust tā laika greznību, dzīvi pirmajā, otrajā un trešajā klasē, pastaigāties uz pirmās klases klāja un galvenajām kāpnēm, pieskarties īstam aisbergam un uzzināt daudzus faktus par šo leģendāro kuģi un tā traģisko likteni. Pateicoties rūpīgam vēsturnieku, kolekcionāru un inženieru darbam, kā arī skaņas un gaismas specefektiem, izstādes apmeklētājiem būs iespēja aplūkot ļoti precīzu Titānika iekštelpu atainojumu un iejusties vairāk nekā 100 gadus senā pagātnē. Uz katras biļetes būs stāsts par kādu reālu uz kuģa bijušu cilvēku. Izstādes noslēdzošajā posmā – Memoriālā, katrs varēs uzzināt šī cilvēka likteni.

Izstādi Latvijā organizē SIA Delfi Entertainment, promoteris Lauri Laubre (Igaunija) un projekta vadītāja Latvijā Inga Kadeka. Izstādes eksponāti pieder Lielbritānijas uzņēmumam White Star Memories, kas ir lielākais ar Titāniku saistīto objektu kolekcionārs pasaulē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Travelnews.lv redakcija 03/23/2015 13:44 Sazinoties ar organizatoriem, noskaidrojām, ka informācija par ieejas biļetēm vēl sekos. Gaidām ar nepacietību!

2 ssss 03/21/2015 18:55 Kada summa buss par apmeklejumu???

3 xc90 03/21/2015 17:15 Biļetes cena noteikti būs lielāka nekā 1912 gada biļetes cena uz Ameriku ;)

4 Mārtiņš 03/21/2015 11:02 Cik maksās biļete?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40418696sec.