Izglītojošā projektā Rīgas skolēnus iepazīstina ar saules pulksteņa darbību

Tirdzniecības centrs ''Origo'' sadarbībā ar Latvijas Astronomijas biedrību uzsācis izglītojošu projektu Rīgas skolu 3. un 4. klašu skolēniem, piedāvājot bezmaksas ekskursijas uz interaktīvo dizaina objektu saules pulksteni ''Origo Universi''. Ekskursiju laikā skolēniem ir iespēja satikt profesionālus astronomus, izzināt saules pulksteņa darbību, kā arī kopīgi aizpildīt īpaši sagatavotas darba lapas un izmēģināt dabaszinību stundās apgūto.

Saules pulkstenis ''Origo Universi'' ir deviņus metrus plats interaktīvs un izglītojošs dizaina objekts, kura autors ir dizaineris Valdis Majevskis sadarbībā ar datorzinātņu doktoru, astronomu Mārtiņu Gillu. ''Tikai retais zina, ka dizaina objekts saules pulkstenis ''Origo Universi'' ir analemmatiskais jeb dalības saules pulkstenis, kas ir īpašs saules pulksteņa veids, kas novietots uz zemes un laiku rāda, cilvēkam nostājoties konkrētā vietā uz ''astotniekam'' līdzīgas skalas. Tā kā pamatskolas dabaszinību mācību programma paredz 3. un 4. klasē skolēnus iepazīstināt ar Zemes vietu Saules sistēmā, Sauli, zvaigznēm, planētām, Saules augstuma maiņu un arī saules pulksteņu darbību, analemmatiskais saules pulkstenis ir piemērota un ikvienam pieejama mācību vieta. Te bērniem iespējams atraktīvā veidā papildināt zināšanas un veidot pirmo interesi par astronomiju,'' skaidro dizaina objekta ''Origo Universi'' teorētiskās daļas līdzautors, ekskursiju vadītājs astronoms Mārtiņš Gills.

Latvijas Astronomijas biedrība un tirdzniecības centrs ''Origo'' šī gada martā uzsācis izglītojošu projektu Rīgas skolu 3. un 4. klašu skolēniem, piedāvājot profesionālu astronomu pavadībā iepazīties ar saules pulksteņa darbību un citām dabaszinību tēmām. ''Skolēnu mācību ekskursijas ir veids, kā skolā pārrunātās tēmas apgūt neikdienišķos apstākļos. Jau pierādījies, ka, mainot mācību vidi un dažādojot skolas ikdienu, bērnos paaugstinās motivācija un zināšanu apguve rada prieku, turklāt iespēja skolā apgūto izmēģināt dzīvē veicina labāku mācību vielas atcerēšanos,'' skaidro ekskursiju vadītājs Mārtiņš Gills, norādot, ka dizaina objekts ''Origo Universi'' tā interaktivitātes dēļ sniedz skolēniem iespēju nolasīt precīzu laiku, izmantot lielāko Rīgas kompasu, iepazīties ar 11 Latvijas viduslaiku pilīm un nozīmīgākajiem kultūras objektiem Eiropas pilsētās, kā arī atrast savu zodiaka zīmi.

''Ar šo projektu vēlamies parādīt, ka nav tālu jābrauc, lai padarītu izglītības procesu interesantāku un mācību stundas vadītu ārpus skolas telpām. To iespējams izdarīt tepat Rīgas centrā pie interaktīvā dizaina objekta saules pulksteņa ''Origo Universi''. Šobrīd piedāvājam iespēju apmeklēt bezmaksas ekskursijas gida pavadībā Rīgas skolu 3. un 4. klašu skolēniem, bet lielas atsaucības gadījumā labprāt šo padarīsim par tradīciju un dāvāsim šādu iespēju arī citu Latvijas skolu skolēniem,'' stāsta tirdzniecības centra ''Origo'' menedžeris Aleksandrs Ņemirovskis.

Par tirdzniecības centru ''Origo'':

''Origo'' ir mūsdienīgs iepirkšanās centrs pašā Rīgas centrā blakus centrālajam pilsētas transporta mezglam. Tā kā tirdzniecības centrs ir savienots ar centrālo dzelzceļa staciju, tam ir liela loma gājēju ikdienas dzīvē. ''Origo'' ir lielisks paraugs daudzfunkcionālai attīstībai, apvienojot iepirkšanos, ēdināšanu, pakalpojumus un brīvā laika pavadīšanas iespējas. Tirdzniecības centrs ''Origo'' GALACTICO ir alianses biedrs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74756193sec.