Rīgā gaidāma vācu trupas «Familie Flöz» uzveduma Infinita pirmizrāde Baltijas valstīs

26. maijā Latvijas Nacionālajā operā notiks unikālās vācu teātra trupas Familie Flöz uzveduma Infinita pirmizrāde Baltijas valstīs. Izrādes mākslinieciskais fenomens ir aktieru maskās uzvedums bez vārdiem, kas skatītājam emocijas un stāstu nodod ar kustību etīdēm mūzikas pavadījumā.

Izrāde Infinita atspoguļo evolucionāros mirkļus cilvēka eksistences laikā: piedzimšanu, pirmos soļus un pirmos kritienus, pieaugšanu, kā arī novecošanu un dzīves beigas. Šo it kā vienkāršo, bet tomēr ārkārtīgi valdzinošo stāstu caurvij filozofiskas pārdomas un izsmalcināts humors par cilvēka dzīves ritumu.

Izrādes Infinita laikā uz skatuves netiek runāts. Dažādās cilvēka emocijas un stāsta pavediens tiek nodots caur aktieru kustībām izteiksmīgos tērpos. Infinita ir izrāde, kurā galvenās lomas spēlē četri tēli maskās, emocijas un stāstu nododot ar ķermeņa kustībām, kā  arī ar atraktīvu ēnu spēli dziļas, valdzinošas mūzikas pavadījumā. Šis uzvedums, tāpat kā visi Familie Flöz radošie darbi, ir ar vācu mākslinieku spilgti individuālu rokrakstu, liekot skatītājiem piedzīvot krāšņu emociju gammu – no klusām, melanholiskām skumjām līdz bezrūpīgiem smiekliem.

Izrādi piedāvā Ineses Galantes fonds. ''Mēs sniedzam Latvijas klausītājiem arvien jaunus, pārsteidzošus pasaules kultūras notikumus. Kopš brīža, kad iepazinām Familie Flöz izrādi Infinita, pirmā instinktīvā sajūta – šis ir jāredz ikvienam – ir joprojām izteikta. Latvijas skatītājam ir jāredz, jādzird un jāsajūt emocijas, ko Vācijas radošā apvienība sniedz citur pasaulē. Izrāde Infinita būs kā festivāla ''Summertime – aicina Inese Galante'' sezonas atklāšana,'' stāsta Ineses Galantes fonda direktore Diāna Galante.

Lielākā Vācijas dienas laikraksta Süddeutsche Zeitung kritiķi par šo izrādi raksta: ''Noskatoties priekšnesumu, skatītājiem bija cieša pārliecība, ka aktieri uz skatuves ir gan runājuši, gan smējušies un raudājuši...'' Varētu šķist, ka šajos komentāros nav nekas tik neparasts, tomēr jāņem vērā, ka visas izrādes laikā aktieri nepasaka ne vārda...

''Vārdos neizsakāma, izteiksmīga, ilgpilna, vienlaikus līksma un krāšņa ļoti profesionālu radošo cilvēku un aktieru radīta komēdija,'' tā par Infinita raksta Lielbritānijas laikraksts The Guardian.

Par Familie Flöz:

Familie Flöz ir 1994. gadā dibināta starptautiska apvienība no Berlīnes, kurā darbojas režisori, aktieri, mūziķi, dejotāji, masku un kostīmu mākslinieki, kā arī citas radošas personības. Kopš dibināšanas brīža tās sastāvs ir mainījies, tomēr mākslinieciskais kodols ir laiku laikos nemainīgs - tie ir aktieri, izrāžu veidotāji un apvienības vadītāji Haijo Šīlers (Hajo Schüler) un Mihaels Fogels (Michael Vogel). Savās izrādēs Familie Flöz ne tikai sintezē gadsimtos izkoptās aktierspēles, masku teātra, dejas, klaunādes, akrobātikas, iluzionistu mākslas un improvizācijas tradīcijas, bet arī piešķir tām savdabīgu poētisko nokrāsu caur muzikālā pavadījuma smalku izvēli un iekšējo emociju prasmīgu atspoguļojumu.

Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties ''Biļešu paradīzes'' tirdzniecības vietās visā Latvijā un vietnē www.bilesuparadize.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38820386sec.