Latvijas Nacionālā bibliotēka piedāvā apmeklētajiem elektronisko gidu

Latvijas Nacionālā bibliotēka kļuvusi vēl interaktīvāka un ir aprīkota ar jaunās KNOQ mobilās aplikācijas iekārtām (iBeacon). Mobilā aplikācija KNOQ bibliotēkā kalpo kā elektroniskais gids, kas ļauj ātrāk un ērtāk uzzināt par svarīgām un aktuālām lietām bibliotēkā.

KNOQ, ciešā sadarbībā ar bibliotēku, izveidojis skaidrojošu video par aplikācijas lejupielādi, tālruņu veidiem, kuri atbalsta KNOQ aplikāciju, dažādiem piemēriem, ko bibliotēkā var uzzināt ar aplikācijas palīdzību, un citiem noderīgiem faktiem.

LNB Komunikācijas departamenta vadītāja Signe Valtiņa: "Mūsdienās cilvēki informāciju patērē ļoti dažādos veidos. Ne visi lasa mājaslapas un bukletus, citi vēlas saņemt e-pastus, lietot aplikācijas vai tikt uzrunāti personīgi. Līdz ar to es uzskatu, ka jācenšas cilvēkus uzrunāt viņiem saprotamā un tīkamā veidā. Mēs vienmēr esam atbalstījuši un arī paši strādājam pie mūsdienīgu risinājumu radīšanas, lai atvieglotu cilvēkiem viņu ikdienu un palīdzētu orientēties lielajā informācijas plūsmā. Esam gandarīti, ka varam sadarboties ar KNOQ un arī šādā veidā pastāstīt par to, kādi pakalpojumi, iespējas un neatklāti pieredzes lauki bibliotēkas lasītājus un apmeklētājus šeit gaida".

Video galvenais varonis, aktieris Jurģis Spulenieks iejuties bibliotēkas apmeklētāja lomā, taču tehnoloģiju guru Kristaps Skutelis saprotamā valodā skaidro aplikācijas tehnisko pusi, kā arī atspēko mītus par Bluetooth lietošanu un interneta pieejamību.

KNOQ līdzīpašnieks Baltijā Lauris Fišers: "Sadarbība ar LNB ir viens no KNOQ sociālajiem projektiem, kurā dodam ierīces bez atlīdzības, lai ar mūsdienīgām tehnoloģijām informētu apmeklētājus. Līdzīga sadarbība mums ir ar Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas universitāti, kā arī turpmāk izskatām sadarbību ar citām universitātēm un sabiedrībai svarīgām iestādēm."

Ar aplikācijas KNOQ palīdzību LNB ēkā var uzzināt daudz noderīga, piemēram, informāciju par Tautas grāmatu plauktu. Neviens aplikācijas lietotājs nevarēs paiet garām neuzzinot, ka aiz ēkas ātrijā izvietotās stikla sienas atrodas Tautas grāmatu plaukts ar dāvinātām grāmatām.

KNOQ aplikāciju Latvijas Nacionālajā bibliotēkā iespējams lietot kopš 2014.gada novembra, šobrīd bibliotēkā to lietojuši vairāk kā 400 apmeklētāju. Latvijā KNOQ aplikāciju iespējams lietot teju 500 vietās Rīgā, Jelgavā un citās lielākajās pilsētās. Aplikācija Latvijā lejupielādēta vairāk kā 6100 reižu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52820015sec.