Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina uz Lielo Talku 2015

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja lielajā teritorijā ir nepieciešami visi spēki! Talka mūsu senčiem bija neatņemama dzīves sastāvdaļa, kurā ne vien tika veikti lielākie darbi, bet notika kārtīga izēšanās, iepazīšanās, izrādīšanās, līgavas noskatīšana un citādas lustes. Kaut arī ikgadējā Lielā talka oficiāli aizsākusies tikai 2008. gadā, pēc būtības tā ir seno talkas tradīciju pēctece. Tādēļ šogad tāpat kā pagājušajā gadā Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs kā seno tradīciju kopējs atbalsta seno talkas tradīciju mūsdienīgo izpausmi – Lielo Talku. Aprīlis jau tradicionāli tiek izsludināts par Spodrības mēnesi, kura ietvaros tiek apzinātas, sakārtotas un uzpostas pašas nesakoptākās teritorijas. Gaidīti gan individuālie talkotāji, gan grupas.

Lielā talkošana Brīvdabas muzejā sāksies 25. maijā ar pulcēšanos pie Rietumu vārtiem plkst. 9:30. Tiks gaidīti lieli un mazi, jo darba pietiks visām darba rokām. Līdzi jāņem cimdi, grābekļi, lāpstas, dārza šķēres un citi instrumenti, kas varētu būt noderīgi uzkopjot plašo teritoriju. Sakopsim muzeja apkārtni, grābsim lapas, tīrīsim Juglas ezera krastu.

Pēc lielās strādāšanas plkst. 14:00 baudīsim īpaši talciniekiem gatavoto talkas zupu, atpūtīsimies, priecāsimies par paveikto, baudīsim pavasara putnu čalas un izjutīsim gandarījumu par labi padarīto darbu. Uz tikšanos Brīvdabas muzejā!

Mēs atrodamies Juglas ezera krastā un esam atvērti katru dienu no 10.00 – 17.00 un sākoties vasaras sezonai no 10:00-20:00.

Talkas virsvadone: Izglītības un informācijas nodaļas darbiniece Una Cine, tālrunis: 67994106

Pieteikšanās: [email protected]

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74399495sec.