Radošuma inkubators uzņem jaunus dalībniekus

Radošuma inkubatora ideja ir veidot radošu vidi, kurā aktīvi jaunieši varētu paust savu dabas mīlestību, radot jaunas aktīvās atpūtas iespējas Latvijā. Darbošanās inkubatorā notiek komandās pēc speciāli izstrādātas un mērķtiecīgi vadītas radošuma veicināšanas programmas. 2015.gada 18. maijā tikšanās notiks vienā no saulainākajām vietām Rīgā, ciemosimies jauniešu centrā Kaņieris.

Radošuma inkubatorā var piedalīties divējādi. Pirmkārt, iespējams sekot notikumiem mājas lapā www.dabasdraugi.lv un izteikt savu viedokli un idejas komentāros. Otrā iespēja ir piedalīties radošajās tikšanās reizēs, kuras notiek katru mēnesi no septembra līdz jūnijam, vasarā ir radošais atvaļinājums. Sākot ar septembri mēs organizēsim inkubatora izbraukuma tikšanās reizes arī Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē. Pirmā reģionālā tikšanās rudenī notiks Apē.

Radošo tikšanos vada brīvprātīgie treneri Arvis Ozoliņš un Atis Ķeņģis. Dalībnieku skaits ir 10-15 dabas draugi, uz katru tikšanos ir iepriekš jāpiesakās Biedrībā Dabas Draugi, meklējot norādes mājas lapā www.dabasdraugi.lv

Radošuma inkubatora dalībniekiem būs iespēja ar praktisku uzdevumu palīdzību:

  1. iepazīties ar radošuma veicināšanas metodēm;
  2. trenēt savas spējas pielietot jaunās zināšanas komandā;
  3. atklāt iegūtās pieredzes pielietojuma iespējas savā ikdienas dzīvē, ģimenē, darbā vai skolā.

Biedrības Dabas Draugi Radošuma inkubatora aizsākumi meklējami 2013.gada nogalē, kad kopā pulcējās 30 dabas draugi, lai kopīgiem spēkiem radītu īpašu notikumu Eiropas Kultūras galvaspilsētas atklāšanas svinībam Rīgā. Mēneša laikā Radošuma inkubatorā tika radīta komandu spēle "Dabas Draugi atklāj Rīgu!" un atklāšanas dienā komandu spelē piedalījās vairāk kā 1500 dalībnieki Bastejkalnā, Operas skvērā, Vērmanes dārzā, Esplanādē un Kronvalda parkā.

Radošuma inkubatorā divu gadu laikā tapušas biedrības aktivitātes: Bāku ekspedīcija, jauniešu nometne un spēle "Dabas Draugi atklāj Līgatni!", zibakcija #vimbaslec Kuldīgā, Piejūras ekspedīcija, Saullēkta talka, Ekspedīcija ārpus zonas, Medņu salidojums Slīteres nacionālajā parkā, Rubeņu salidojums Latgalē, Brīvdabas Putnu ABC, pārgājieni "Jūrai pa pēdām" un "Pavasarim pa pēdām" Ķemeru nacionālajā parkā, ekspedīcijas "Samīļosim pieclatnieka ozolu", "Pa gudro zvēru takām", "Uz saullēkta kalnu Gaujas nacionālajā parkā", "Starp divām saulēm" kā arī citas idejas, kuras vēl ir tikai tapšanas stadijā.

Radošuma inkubatorā uzņemam jauniešus vecumā no 13 līdz 55 gadiem. Bērnus no 7 gadu vecuma aicinam iesaistīties Mazpulku vai Mazskautu kustībās un apgūt dabas draugu prasmes pulciņos un nodarbības. Seniorus aicinam ciemos kā gaidītus viesus, lai dalītos ar savu dzīves viedumu un dabas mīlestību.

Biedrība Dabas Draugi ir brīvprātīga jauniešu organizācija, kuras misija ir veidot radošu vidi, kurā aktīvi jaunieši varētu paust savu dabas mīlestību, radot jaunas aktīvās atpūtas iespējas Latvijā, un skaidrot aktīvās atpūtas priekšrocības sabiedrībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44355607sec.