Notiks pasākumu cikla «Gada danči četrās tūrēs» otrā daļa «Vasara»

Ceturtdien, 21. maijā, no plkst. 20.00 līdz 22.00 Rīgas kultūras un atpūtas centrā "Imanta" interesenti tiek aicināti uz pasākumu cikla "Gada danči četrās tūrēs" otro daļu "Vasara". Pasākumā ikvienam būs iespēja apgūt latviešu tradicionālos dančus, vakaru vadīs danču mūzikas grupa "Trejdeviņi" un horeogrāfe Lilija Lipora. Ieeja bez maksas, un aicināti it visi interesenti – neatkarīgi no iepriekšējas pieredzes un vecuma.

Atzīmējot Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" 20. jubilejas gadu, ir sarīkoti četri gadskārtām veltīti latviešu tradicionālo danču vakari. Pirmais no tiem bija veltīts pavasarim, un notika 12. martā. Savukārt 21. maijā tiek aicināti visi - gan tie, kas apmeklēja pirmo vakaru, gan tie, kas nāks pirmoreiz, uz vasaras danču vakaru, kurā apmeklētājiem būs iespēja apgūt dažādus latviešu dančus un rotaļdejas.

Līdzīgi kā tautasdziesmas, danči ir mantoti no tautas un izdzīvojuši gadu simtus, protams, attīstoties un nedaudz pārveidojoties. Katra deja sastāv no pamatsoļiem un nedaudzām dejas norisēm, kuras tiks apgūtas horeogrāfes Lilijas Liporas vadībā, un tad katrs dejotājs varēs izdejot tos, precīzi atkārtojot vai interpretējot jeb improvizējot pēc savas gaumes un prasmes. Pasākumā tiks apgūtas arī rotaļdejas, kuru laikā notiek dalībnieku iepazīšanās, sižetu izspēlēšana vai aktīva pāru maiņa. Pasākuma organizatori rosina apgūt dančus, lai pēc tam varētu tos izmēģināt arī nākamajās svinībās ģimenes un draugu lokā.

Pasākumā piedalīsies danču mūzikas grupa "Trejdeviņi" – Edgars Lipors (akordeons, dūdas, stabules, balss), Zane Stafecka (alts, balss) vai Arta Lipora (vijole, balss) un Jānis Sausnītis (sitamie instrumenti, klarnete, balss).

Pasākuma "Gada danči četrās tūrēs" ietvaros notiks danču vakari arī 24. septembrī un 19. novembrī.

Projekts tiek īstenots, pateicoties Rīgas domes atbalstam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49166298sec.