Miera ielas Vasarsvētkos tradicionāli būs atvērts CSDD Drošais velo pagalmiņš

Sestdien, 2015.gada 23.maijā, no plkst.11:00 līdz plkst.17:00, CSDD aicina uz Drošo velo pagalmiņu Miera ielā 23, Rīgā. Tas darbosies pilsētas festivāla "Miera ielas Vasarsvētki" ietvaros. CSDD pagalmiņā varēs reģistrēt velosipēdus, nokārtot velo eksāmenu un saņemt riteņa vadītāja apliecību, saremontēt velosipēdu, izbraukt velo trasi un piedalīties radošajā velo darbnīcā.

Lai nokārtotu velo eksāmenu, jābūt vismaz desmit gadus vecam, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu (pase, ID karte vai dzimšanas apliecība), kā arī paņemt līdzi vienu fotogrāfiju 3x4cm. Velo eksāmens notiks rindas kārtībā, iepriekšēja pieteikšanās netiek plānota. Pirmā velo eksāmena kārtošanas reize un velo vadītāja apliecība ir bez maksas. Vairāk par velo eksāmenu un sagatavošanos tam: www.csdd.lv/lat/vad_kva/csn_tests/.

Lai reģistrētu velosipēdu, tiks piefiksēta tā marka, modelis, rāmja numurs, kā arī reģistrā tiks pievienotas velosipēda fotogrāfijas. Maksa par velo reģistrāciju un uzlīmi ir EUR 3,17 (maksāt varēs tikai skaidrā naudā).

Savukārt velo šķēršļu trasi šogad piedāvā apdrošināšanas kompānija ERGO. Velosipēds būs pieejams, bet varēs izmantot arī savu braucamo.

Miera ielas 23. un 25.nama fasādes svētku laikā tiks nodotas mākslinieku ziņā. 23.nama fasādi izrotās brīvās mākslas objekts "Spoguļoties vasarā", ko veidos dizaineres Līga Sproģe un Ilze Žūriņa. Savukārt 25.namu vasarīgās noskaņās rotās bērnu mākslas studijas "O" radītie košie milzu taureņi.

Festivāls "Miera ielas Vasarsvētki" arī šogad piedāvās vērienīgu kultūras un izklaides programmu, kas piepildīs Miera ielas radošo kvartālu no Brīvības ielas līdz pat Rīgas Dzemdību namam ar radošu un pozitīvu gaisotni visas dienas garumā. Šī gada Vasarsvētku tēma – "krustu šķērsu". Tās pamatā ir interaktīva spēle, kurā festivāla apmeklētāji tiks rosināti izstaigāt Miera ielu, paviesoties dažādos veikalos un uzņēmumos, savākt punktus, lai saņemtu Miera ielai raksturīgu balvu.

Šajā dienā ielā būs mūzika, teātris, radošās darbnīcas, izstādes, degustācijas, meistarklases, "afterparty" dažādos mūzikas ritmos un daudzas citas izklaides. Festivāla laikā darbosies Miera ielas zaļais un Vērtīgo lietu tirgus. Kā parasti īpaša svētku programma paredzēta arī bērniem; festivāla laikā tiks dota lieliska iespēja izstaigāt Miera ielu gida pavadībā.

Festivālu organizē biedrība "Miera ielas Republika". Atbalsta Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, apdrošināšanas kompānija ERGO un citi draugi.

Miers ir maldīgs – iela dzirkstī!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49453187sec.