Dullais Dauka Ziemeļblāzmas bērnu svētkos

2015. gada 31. maijā plkst. 11.00 Ziemeļblāzmas parkā notiks tradicionālie Bērnu svētki, kuru moto šogad būs "Dullā Daukas ceļojums". Kā jau ierasts, šajos svētkos būs iespējams iegūt jaunas zināšanas, pārbaudīt jau esošās, kā arī mēroties spēkiem sportiskajās aktivitātēs un baudīt vietējo mākslinieku sniegumu. Savukārt pasākuma kulminācijā visus priecēs mūzikas grupas MUSIQQ puišu skanīgās balsis.

Bērnu svētki, kas Ziemeļblāzmas parkā norisinās kopš 1908. gada, laika gaitā kļuvuši arvien populārāki, jo tajos tiek piedāvātas ļoti daudzpusīgas atpūtas iespējas. Arī šogad ikviens svētku dalībnieks varēs atrast sev piemērotas un interesējošas nodarbes, jo šoreiz organizatori nolēmuši dulloties uz nebēdu. "Ziemeļblāzmas bērnu svētku "tēvs", bērnu draugs Augusts Dombrovskis nekad neapstājās pie sasniegtā, pārvarēja visus šķēršļus, ik mirkli tiecās pretī jauniem apvāršņiem, jo patiesībā bija nedaudz "dulls". Vai tādiem nevajadzētu būt mums visiem?" jautā pasākuma organizatore Zane Auškāpa.

Bērnu svētki, kurus organizē Bezalkohola biedrība "Ziemeļblāzma" un Vecmīlgrāvja attīstības biedrība (VAB), šogad tiks svinēti jubilejas gaisotnē, jo Augustam Dombrovskim aprit jau 170 gadi! Savukārt stāsta "Dullais Dauka" autoram Sudrabu Edžum - 155 gadi, bet pats stāsts tapa tālajā 1900. gadā – tātad 115 gadi.

Svētku laikā par godu jubilāriem un viesiem uz lielās skatuves uzstāsies Rīgas pašvaldības iestāžu apvienības kultūras centra kolektīvi, A. Dombrovska mūzikas skolas jaunie talanti un kultūras nama "Ziemeļblāzma" mākslinieki, bet deju kolektīvi šogad iemēģinās jauno deju grīdu, kas izgatavota līdzīga Dombrovska laikā esošajai.

Par to, lai bērni kopā ar vecākiem pavadītu lielisku dienu, iegūtu jaunas zināšanas un prasmes, kopīgi sportotu un vērotu brīnišķīgos priekšnesumus, rūpējas Rīgas dome un Rīgas brīvosta, tāpēc ikvienam svētku dalībniekam ieeja pasākumā būs bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44101191sec.