Unikālās un skaistās Preiļu autorlelles skatāmas arī Rīgā

Kopš maija vidus Vecrīgā, Vaļņu ielā 19 (ieeja no Gleznotāju ielas) darbojas nu jau starptautiski pazīstamās mākslinieces Vladlenas autorleļļu galerija "Vladlena". Galerijas nosaukums nav nejaušs: tas veidots, saliekot kopā mākslinieces vīra Vladimira (viņš ir mākslinieces mūza, iedvesmotājs un lielākais atbalsts) un viņas pašas vārdu (Jeļena), tas arī kļuvis par mākslinieces radošo pseidonīmu.

Līdz šim mākslinieces darinātās skaistās un unikālās lelles bija aplūkojamas tikai starptautiskās izstādēs un leļļu galerijā Preiļos, savukārt tagad mākslinieces darbi priecēs viņas talanta cienītājus arī Vecrīgā – gaišā un plašā galerijā.

Galerija Rīgā atvērta, lai arī galvaspilsētas iedzīvotāji un viesi, nemērojot tālo ceļu līdz Preiļiem, varētu apskatīt šos apbrīnojami skaistos mākslas darbus.

Tiesa, lelles galerijā ir tikai aplūkojamas, un tās tiek pārdotas ļoti retos gadījumos – tikai privātkolekcijām, muzejiem, galerijām un patiesiem mākslinieces talanta cienītājiem.

Vladlenas pievēršanās leļļu gatavošanai arī nav nejaušība: kopš bērnības viņai ir paticis zīmēt un darboties ar rokdarbiem, tieši tādēļ Vladlena kļuva par mākslinieci dekoratori. 2007.gadā viņai tika atnesta salauzta lelle. Vladlena to salaboja un izveidoja atbilstoši savai gaumei, un pēc tam. izdomāja radīt lellei draugu. Tā viss arī sākās.

Savos darbos Vladlena parāda gan tēlnieka, gan šuvējas, arī grima mākslinieces un pat apavu meistara prasmes. Tērpi ir veidoti tik meistarīgi, ka reizēm ir grūti noticēt, ka lelle ir tikai viena mākslinieka roku darbs.

Vladlena ir profesionāla meistare, kura demonstrē izcilas prasmes, izgatavojot autorlelles dažādās tehnikās, pilnībā pārvaldot gan mūsdienīgas, gan senatnīgas metodes darbā ar dažādiem materiāliem, ko pielieto šajā mākslas nozarē.

Oriģinālā un radošā Vladlenas pieeja mākslinieciskai tēlu pasniegšanai spilgti norāda uz viņas kā mākslinieces talanta daudzpusību, kurai ir neordinārs redzējums uz lietām un īpaši izsmalcinātas idejas. Izvēlēto krāsu gammas, Vladlenas kustībā sastingušās lelles un to plastika apbur ikvienu skatītāju.

Mākslinieces talants ir unikāls, un viņas darbi ir zīmīgi ar to daudzveidību – no buduāra, dizaina lellēm un portretu lellēm līdz pat pārsteidzošām stīmpanka stila lellēm.

Arī Vladlenas talanta cienītāji ir pamanījuši un novērtējuši to, ka lelles ir radītas ar tādu mīlestību un gādību, rūpību un pacietību, ka tās ir gluži kā dzīvas, jo milzīga uzmanība ir veltīta katrai vissīkākajai detaļai.

Unikālo un neatkārtojamo mākslas darbu – Vladlenas radīto autorleļļu – galerija strādā katru dienu bez brīvdienām no plkst.10 līdz 19.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.25717092sec.