Rīgas iedzīvotājiem un viesiem piedāvā piedalīties ekskursijās

No 2015. gada 11. jūnija Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem tiek piedāvāta ekskursija "Riga Culture Free Tour". Ekskursija sākas katru dienu plkst. 12.00 pie Raiņa pieminekļa, notiek angļu valodā un tā ir veltīta Rīgas vēsturei, arhitektūrai un ievērojamu rīdzinieku dzīvesstāstiem.

"Riga Culture Free Tour" ir radīta ar mērķi atklāt Rīgu kā bagātīgas kultūras mantinieci un mājvietu. Uz šo soli ekskursijas organizatorus ir iedvesmojis Rīgai piešķirtais Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls. Tūrisma aģentūras "Travel Jam" vadītāji, darbinieki un domubiedri vēlējās dalīties savās zināšanās un pieredzē, padarot ekskursiju pieejamu pēc iespējas plašākam cilvēku lokam.

Tūrisma aģentūras "Travel Jam" un grāmatu veikala "Robert’s Books" īpašnieks Edgars Lielausis saka: "Ikdienā mēs sadarbojamies ar gidiem, kuri ir sava darba entuziasti un lieliski cilvēki. Viņi ar saviem stāstiem spēj ieinteresēt gan ārzemniekus, gan vietējos, atklājot kopsakarības un faktus par Rīgas vēsturi un norādot uz detaļām ēku arhitektūrā. Tomēr liela vērtība ir arī katra profesionāļa pieredzei, kas uzkrājusies, strādājot savā sfērā. Vadot šo ekskursiju, mēs dalāmies mīlestībā pret pilsētu, kas balstās mūsu zināšanās un personiskajā skatījumā."

Visi ekskursijas vadītāji ir arī sertificēti gidi, kuru izglītība un profesija ir saistīta ar kultūru un kuru ikdienas nodarbošanās iekļauj tādas sfēras kā mākslas vēstures studijas, kultūras žurnālistika, muzeju un teātru darbība, pilsētplānošana, dažādi sociālie projekti, u.c.

Divarpus stundas ilgā pastaiga sākas pie Raiņa pieminekļa Esplanādē. Tas ir pazīstams katram rīdziniekam un viegli atrodams arī nezinātājiem. Maršruts turpinās pie krāšņās Latvijas Mākslas akadēmijas ēkas, bet tālāk ved caur Jūgendstila rajonu un Kronvalda parku uz Vecrīgu. Vecpilsētā apskates objektu vidū ir senais "Trīs brāļu" ansamblis, Doma laukums, Rātslaukums, Melngalvju nams un citas ievērojamas, interesantiem stāstiem apvītas Rīgas ēkas.

Pēc ekskursijas apmeklētāji būs guvuši ieskatu Rīgas vēsturē un arhitektūras stilos, apskatījuši skaistos Rīgas namus, pieminekļus, parkus un pilsētas laukumus. Riga Culture Free Tour notiek angļu valodā un tā tiek piedāvāta par velti, ļaujot apmeklētājiem savu iespēju robežās pateikties gidam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70707798sec.