Tiks rekonstruēta un renovēta VEF Kultūras pils

Lai īstenotu VEF Kultūras pils rekonstrukciju līdz Latvijas valsts dibināšanas simtgades jubilejai, Rīgas domes Īpašuma departaments ir izsludinājis iepirkumu konkursu par VEF Kultūras pils rekonstrukciju un renovāciju.

"VEF Kultūras pils ir gan kultūrvēstures mantojums, gan arī nacionālas un starptautiskas nozīmes objekts. Kopumā ēkas rekonstrukcijas un renovācijas darbiem ir nepieciešams aptuveni 13 miljoni eiro liels finansējums, bet plānojam, ka pusi no nepieciešamajiem finansu līdzekļiem Rīgas pašvaldība saņems no Eiropas struktūrfondu līdzekļiem. Atbalsts finansējuma saņemšanai ir gan no Kultūras ministres, gan no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra un to atbildīgajām amatpersonām. Darbus ir iecerēts pabeigt pusotra gada laikā no līguma noslēgšanas brīža," par plānoto VEF kultūras pils rekonstrukciju un renovāciju informē Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Kultūras pilī paredzēts atjaunot lielo skatītāju zāli ar 805 skatītāju vietām, tostarp 18, kas paredzētas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Rekonstruēs arī mazo skatītāju zāli, kurā ir 100 vietas. Pagrabstāvā atjaunos tehniskās telpas, virtuves plānojumu mainīs atbilstoši Eiropas Savienības standartiem. Ēkā ierīkos liftu, lai tā būtu piemērota arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Pirmajā stāvā restaurēs zāli, vestibilu, halli, kāpņu telpas, kā arī fasādes kāpnes, kas patlaban jau ir kritiskā stāvoklī. Otrajā stāvā izmaiņas piedzīvos tualešu telpas, muzeja un suvenīru zāles telpas, kā arī lielās zāles balkons, vestibila balkons ar apejošo galeriju un kāpņu telpas. Trešajā stāvā tiks pārplānotas apmeklētāju tualetes, palielinot to skaitu, kā arī nodrošinot labierīcības cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Paredzēts pārplānot skaņu ierakstu telpas un rekonstruēt nodarbību telpas. Mākslinieku ģērbtuvēs plānots ierīkot dušu un tualeti.

Rekonstrukcija paredzēta arī mansarda stāvam - tajā izvietos kostīmu noliktavas, kā arī atjaunos jumta segumu un ierīkos papildu vēdināšanas sistēmu.

VEF Kultūras pils kā kultūras centrs darbību uzsāka 1960. gada 1. martā un ir lielākā Latvijas kultūras iestāde ar vairāk nekā piecdesmit mākslinieciskajiem kolektīviem, studijām un interešu klubiem, kuros darbojas ap 3000 cilvēku - gan pirmsskolas vecuma bērni, gan pusaudži un jaunieši, gan vidējās un vecākās paaudzes rīdzinieki. 2009. gadā VEF Kultūras pils ieguva Valsts aizsargājama arhitektūras pieminekļa statusu, šobrīd tā ir lielās rekonstrukcijas gaidās, lai atjaunota tā būtu kā skaista dāvana rīdziniekiem un visai Latvijai.

Plašāku informācija par VEF Kultūras pils ēkas rekonstrukcijas un renovācijas iepirkumu konkursu mājas lapā: www.rdid.lv sadaļā Iepirkumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48815894sec.