Aicina uz ielīgošanas pasākumiem Rīgā

Gaidot Līgo svētkus, Rīgā jau no 2015. gada 16. jūnija iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti uz vairākiem ielīgošanas pasākumiem, tajā skaitā tradicionālo pasākumu ciklu "Saulgriežu ugunis Rīgas kalnos", svinībām pie Rīgas kultūras centriem, saviesīgām aktivitātēm muzejos, kā arī 19. jūnijā - Zāļu tirgū Doma laukumā.

Pirmie ielīgošanas pasākumi sāksies jau 16. jūnijā, kad Kultūras centra "Ritums" filiālē- Laimdotas ielā 42 risināsies Starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2015" ieskaņas pasākums ar amatu demonstrējumiem, tirdziņu, radošajām darbnīcām un koncertu. Šajā dienā sāksies arī Zāļu nedēļai un Līgo svētku tematikai veltīta izstāde muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs".

Ar ielīgošanu 18. jūnijā Torņakalnā, J. Akurātera un O. Vācieša muzeja dārzā, sāksies īpašs, jau par jauku tradīciju kļuvis pasākumu cikls "Saulgriežu ugunis Rīgas kalnos". Torņkalnā ar dziesmām, rotaļām un dančiem ielīgot aicinās Iveta Vizbulīte un Vidvuds Medenis. 20. jūnijā ielīgošanas pasākumi notiks Čiekurkalna tirgū ar folkloras kopas "Rija" piedalīšanos, Dzegužkalnā kopā ar Rīgas Danču klubu, bet Eduarda Smiļģa Teātra muzejā iedzīvotāji ielīgos kopā ar kapelu "Hāgenskalna muzikanti" un folkloras kopu "Dandari". 21. jūnijā ielīgošanas pasākums notiks atjaunotajā, nesen renovētajā Grīziņkalna parkā, kur varēs lustēties kopā ar folkloras kopām "Krulla", "Ciguzis", "Zvīgzna"un "Rija".

18. jūnijā ielīgošanas pasākums ar Jāņu dziesmām, rotaļām un dančiem folkloras kopu pavadībā notiks pašā Rīgas centrā – Bastejkalnā, kur ar Jāņu tradīcijām visus iepazīstinās Rīgas un Latvijas folkloras kopas. Ielīgošana kopā ar mūziķiem un dejotājiem paredzēta arī Ķengaraga parkā.

Līgo svētku noskaņās rīdzinieki un pilsētas viesi 19. jūnijā gaidīti tradicionālajā Zāļu tirgū Doma laukumā, kur varēs iegādāties amatnieku un tautas lietišķās mākslas izstrādājumus, kā arī lauksaimniecības produktus, Jāņu zāles un vainagus. Šajā dienā īpaša ielīgošanas programma gaidāma Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā, kur būs danči un rotaļas kopā ar grupu "Iļģi" un Rīgas Danču kluba dejotājiem, kā arī ar Kultūras pils "Ziemeļblāzma" koru un dejotāju piedalīšanos. Pasākums notiks arī pie Kultūras centra "Imanta" – ar vairāku deju kolektīvu un folkloras kopu piedalīšanos, un pasākumu noslēgs zaļumballe, kurā spēlēs grupa "Apvedceļš". Dziesmas, dejas un rotaļas būs arī VEF Kultūras pilī, kā arī muzejā "Dauderi".

Ielīgošana turpināsies 20. jūnijā, kad Zāļu tirgus risināsies Kalnciema kvartālā, bet Kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā būs lustīga dejošana, dziedāšana, seno amatu prasmju demonstrējumi un Latvijas lauku labumu, kā arī amatniecības tirdziņš.

Vairāk informācijas: www.kultura.riga.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35808206sec.