Vēstures līkločos: Kā radās Antario nosaukums?

Turpinot rakstu sēriju par to, kā ir veidojušies dažādu ar tūrisma nozari saistītu uzņēmumu nosaukumi (iepriekšējais raksts par viesnīcu un restorānu Boutique Hotel & Restaurant MaMa šeit), Travelnews.lv sazinājās ar tūrisma aģentūras Antario vadītāju Veroniku Grīnvaldi.

Ceļojumu aģentūra Antario ir dibināta 2007.gada novembrī un tās misija ir izstrādāt un piedāvāt ceļojumus katra cilvēka gaumei un maciņa biezumam. Antario vadītāji norāda, ka mīl savu darbu, paši daudz ceļo, tādēļ ceļojumu maršruti ir personīgi izpētīti, pirms tie tiek piedāvāti tūristiem. Pirms pāris gadiem Antario ieguva arī tūroperatora statusu, un viņiem ir plašs partneru tīkls daudzās pasaules valstīs, tādēļ saviem klientiem viņi var piedāvāt individuālus ceļojumu gandrīz katrai gaumei.

Antario vadītāja Veronika Grīvalde stāsta, ka par nosaukumu kopā ar vīru sākusi domāt 2007. gadā, kad abi nolēmuši atvērt tūrisma aģentūru. Viņa skaidro, ka viņai ļoti nepaticis un vēl joprojām nepatīk, kad nosaukumā ir vārds "tūre", "tour" vai "travel", tādēļ tika izdomāti nosacījumi. Proti, nosaukumam bija jābūt ar burtu "a", un tajā bija jābūt iekļautam kaut kādam tūrisma objektam, turklāt tādam, kura nosaukums nebūtu ļoti populārs. "Šo visu pastāstīju radiniekiem, lai viņi palīdz izdomāt nosaukumu, taču jāsaka, ka domājām ilgi. Līdz ar to, ka nebija nosaukuma, ilgi nevarējām firmu reģistrēt," atceras V.Grīnvalde.

Par tūrisma aģentūras nosaukuma autoru visbeidzot kļuva Veronikas Grīnvaldes tētis, kurš kādā vakarā piezvanījis un teicis, ka izdomājis nosaukumu Antario. "Kanādā ir ezers Ontario, taču tā kā mans nosacījums bija, ka tam jāsākas ar burtu "a", tad firmu nosaucām par Antario," paskaidro ceļojumu aģentūras vadītāja.

Viņa arī min, ka ļoti viegli, pateicoties tēta teiktajam, ir atcerēties firmas reģistrācijas numuru – 40003967417. Proti, ar 4000 sākās visu firmu reģistrācijas numurs, 396 ir vecāka telefona numura sākums, skaitli 7 vajag atcerēties, bet 417 ir tēva dzimšanas diena.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83709502sec.