Svērs un mērīs Galapagu bruņurupučus

Šodien, 2015. gada 7. jūlijā plkst. 15.15 Rīgas zoodārza milzu Galapagu bruņrupuču svēršana notiks jau 15. reizi un aplokā pie Trīnes un Čelsijas dosies pieci varenākie un pieredzējušākie šī "aroda speciālisti", paša "bruņrupuču celšanas, nešanas un svēršanas profesora" Raimonda Bergmaņa vadībā.

Rīgas Zoodārzā jau piecpadsmito reizi tiks svērti Galapagu bruņrupuči!Tā kā "bruņrupuču svēršanas profesoram" Raimondam Bergmanim no 8. jūlija, iespējams, vairāk nāksies nevis pašam demonstrēt Latvijas aizsardzības spējas, bet gan modri uzraudzīt, kā to dara padotie, arī bruņrupuču svēršanas pasākumā viņam tiks uzticēta pieredzējušu speciālistu vadīšana un uzraudzība. Latviešu olimpietis Voldemārs Lūsis, Latvijas spēkavīru kustības veterāns Agris Kazeļņiks, kā arī mūsu valsts šī brīža stiprākie vīri Didzis Zariņš un Dainis Zāģeris – visi viņi bruņrupuču aplokā nebūs pirmo reizi, un visi viņi cer, ka Trīna un Čelsija beidzot atkal būs pieņēmušās svarā! Kaut meitenēm ap 20 gadiem var būt arī cits viedoklis. 

22 gadus jaunās Galapagu bruņrupucienes Trīna un Čelsija uz Rīgas zoodārzu tika atvestas 1995. gadā un Raimonds Bergmanis tās sāka svērt un nest 2001. gada vasarā, kad varenie rāpuļi svēra vien ap 40 kg.

Nu Trīnas svars jau sen pārsniedzis 100 kg, bet Čelsija pietuvojusies 90 kg atzīmei. Pēdējos piecos gados rupucieņu svars gan ir nedaudz samazinājies, taču tas būtu izskaidrojams ar izmaiņām ēdienkartē,  rūpējoties par dzīvnieku labsajūtu un veselību, samazinot barojošu dārzeņu īpatsvaru. Šogad lemts bruņrupucienes arī mērīt, lai vērotu to bruņu izmēra iespējamo pieaugumu, kas būtu tikai saprotami, jo rāpuļi aug visu mūžu, kaut, kļūstot vecākiem, pieaugums samazinās.

Daudzu gadu laikā bruņrupuču svēršanā spēkus izmēģinājuši gan olimpietis Viktors Ščerbatihs un Latvijas čempions sievu kalnā nešanā, gan Mr. Visums Aivars Visockis, gan "spēkasieva" Jolanta Logina, spēkavīri Agris Kazeļņiks, Raivis Vidzis un daudzi citi.

Savvaļā Galapagu bruņrupuči sastopami Galapagu salās. No atsevišķas saliņas  apdzīvojošajām 15 šo bruņrupuču pasugām 5 jau ir izzudušas. Galvenokārt – izmedītas gaļas ieguvei. Šīs sugas bruņurupuču tēviņi sasniedz 225 kg (rekords – 270 kg) svaru, mātītes – 100 – 150 kg. Iespējamais mūža ilgums – 150 un vairāk gadu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4691689sec.