Būs skatāma Daces Runčas personālizstāde «Acīmdzirdamais, netverami sajūtamais»

Dace Runča (1969) ir LMA (Latvijas Mākslas akadēmijas) absolvente, Latvijas Dizaineru savienības biedre.

Izstādēs piedalās kopš 1993. gada, darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Francijā, Anglijā, Austrālijā, Šveicē, Turcijā, Brazīlijā un Krievijā.

Glezniecībā strādā brīvi un enerģiski spilgti, eksperimentējot ar materiāliem, krāsām un dažādām glezniecības tehnikām. Iedvesmas avoti ir dzīve, notikumi, dienišķo mirkļu fiksācijas, ziedi un augļi, saule un vējš, pavasaris un rudens, vasaras ziedēšana, prieks par to pilnību. Dzīves un cilvēku vērojumi, neskaitāmie ceļojumu iespaidi, kā arī mākslinieces dizaineres prakses pieredze. Mākslinieces gleznošana ir dalīšanās priekā un mirkļa izdzīvošanas skaistums, ļaujot mirklim uzkavēties ilgi, piefiksējot sajūtu. Lieli spilgti laukumi košās krāsās ar plūstošām līnijām. Sulīga glezniecība, kas izstaro gaišas emocijas un ieved katru vērotāju pozitīvās apcerēs par tiem, katram individuālajiem, nozīmīgajiem mirkļiem, ko saucam par "dzīves pērlēm".

"Gleznot, man tas nozīmē dalīties priekā, vairojot labo un gaišo, ļaujot materializēties emocijām, palīdzot sajūtu tēliem iegūt formu, krāsu, stāstu un komunikācijas spēju. Mana glezniecība ir spontāna, es gleznoju mirkļu portretus, un mirkļi nemēdz ilgi pozēt. Tas, kas ir mirklī, nav svarīgi, īsā vai garā, bet tieši te un tagad. Dienišķā mirkļa svētums, apbrīnojums un slavinājums. Akrila krāszieda košums, caurspīdīgums un pastozums vienlaicīgi. Smalkas otas vilkta vibrējoša līnija un paletes naža trekns krāsas ziediens. Tas ir mans gleznieciskais izteikšanās veids. Es savienoju un spēlējos ar it kā pretējām lietām, meklējot jaunus veidus kā izmantot dažādus paņēmienus un iespējas, attīstot un kopjot savu glezniecisko valodu."

"Acīmdzirdamais, netverami sajūtamais"

2015. gada izstādē baudāmi uz audekla krāsā un līnijā stāstītie, skaistie šī gada mirkļi, 21 gleznojums, kas līdz izstādes atvēršanai vēl nav nevienam rādīti. Skaisti pārsteigumi dara dzīvi interesantāku un piešķir papildu jēgu un nozīmību izstādes atvēršanas mirklim.

Katrs gleznojums ir dalīšanās pieredzē, mirkļa skaistuma izjūtā un iedvesmā, kas iepriecina dvēseli un mielo acis, katram pietuvojoties savam individuālajam, netveramajam, bet sajūtamajam «dzīves pērļu grozam».

Izstādes atklāšana 14.jūlijā plkst. 18:00. Atklāšanā muzicēs Alekss Rasaskrēsliņš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10078001sec.