Brīvdabas muzejs aicina uz piekto Mūsdienu amatniecības festivālu

Jau šo sestdien un svētdien, 2015. gada 8. un 9. augustā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā no plkst. 10:00 līdz 17:00 norisināsies jau piektais Mūsdienu amatniecības festivāls, kurā līdzās pašmāju amatniekiem un pārtikas ražotājiem būs viesmākslinieki (-amatnieki, viesi) no Lietuvas un Igaunijas.

Jau četrdesmit piecus gadus Brīvdabas muzejā notiek Latviešu tautas lietišķās mākslas izstrādājumu gadatirgus. Tādējādi muzejs ir uzkrājis ievērojamu pieredzi par tautas lietišķās mākslas attīstību un par latviešu tradicionālās amatniecības saknēm, turpināšanos, interpretācijām un pārvērtībām gadu desmitu gaitā. Lai izzinātu un iezīmētu šo pārvērtību amplitūdu un reaģētu uz Latvijas amatnieku radošo izpausmju pieaugošo daudzveidību, muzejs ir iedibinājis jaunu tradīciju, un katru gadu augusta otrajā sestdienā un svētdienā mēs rīkojam Mūsdienu amatniecības festivālu.

Atšķirībā no etnogrāfiski tradicionālā gadatirgus jūnijā, augusta Mūsdienu amatniecības festivālā ir aicināti piedalīties Latvijas amatnieki, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus. Mūsdienu amatniecības festivāls ir visu paaudžu Latvijas lauku un pilsētu amatnieku tikšanās, sarunu, mācīšanās, izrādīšanās, pieredzes apmaiņas un svētku svinēšanas vieta.

Festivāla laikā būs iespējams aplūkot un iegādāties ap 160 amatnieku darinājumus, kas tapuši, apvienojot tautas mākslas tradīcijas ar mūsdienu prasībām un tehnoloģiskajām iespējām. Līdztekus amatniecības izstrādājumu tirdziņam varēs iegādāties gardus un veselīgus pārtikas produktus. Ar savām tradīcijām un amatu prasmēm mūs priecēs amatnieki no Igaunijas un Lietuvas.

Mazākie apmeklētāji varēs vizināties zirga mugurā. Nu jau par tradīciju kļuvis, ka festivāla muzikālo pavadījumu nodrošina Radio NABA diskžokeji. Visiem rīdziniekiem iesakām doties uz Festivālu izmantojot sabiedrisko transportu, pašiem aktīvākajiem, atgādinām, ka līdz muzejam ved veloceliņš. Pie Rietumu vārtiem mēs nodrošināsim bezmaksas drošās un apsargātās velo novietnes, kuras darbosies abas pasākuma dienas no 9:00-17:30.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvdabas ielā 21. Vasaras sezonā muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00. Tiek gaidīti lieli un mazi apmeklētāji no visas Latvijas. Bez maksas ieeja mazajiem –pirmsskolas vecuma bērniem, ieeja skolēniem 1,40 EUR, pilna laika klātienes studentiem 2,00 EUR, pensionāriem 2,50 EUR, pieaugušajiem 4,00 EUR.

Apmeklētāju ērtībai biļetes ir iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā www.biļešuparadīze.lv biļešu tirdzniecības vietās un arī interneta vietnē.  Muzeja kasē biļetes uz pasākumu var iegādāties tikai pasākuma dienā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66907787sec.