Par godu Rīgas ostas jubilejai vairākas aktivitātes Rīgas svētkos risināsies ūdenī

Rīgas svētkos, atzīmējot Rīgas ostas 815. gadadienu, vairākas aktivitātes risināsies ūdenī – Daugavā, kā arī pilsētas kanālā. Būs pasākumi, kuros iedzīvotāji varēs paši piedalīties un būs aktivitātes, kurās apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties līdzjutēju pulkā.

Svētku pirmajā dienā, 14. augustā, Daugavā starp Vanšu un Akmens tiltu no plkst. 10.00 risināsies sacensības burāšanā "Baltic Sail Nations Cup", kur piedalīsies komandas no Vācijas, Polijas, Lietuvas un Latvijas. Tā būs jahtu cīņa par ceļojošo kausu, kas šobrīd atrodas Rostokā.

15. augustā Daugavas akvatorijā starp Vanšu un Akmens tiltu jau no plkst. 11.00 notiks burāšanas sacensības "Match Race", kas solās būt vizuāli iespaidīgs un līdzjutējiem spraigs pasākums. Cīņa ir "viens pret vienu" duelis - stratēģijas un taktikas spēle, kur īsā distancē vienā pārī sacenšas divas komandas. Šogad Rīgā sacensībās spēkosies 10 augstākā līmeņa "Match Race" burātāju komandas no Šveices, Holandes, Somijas, Lietuvas, Latvijas un Polijas. Atbilstoši noteikumiem pirmajā dienā izslēgšanas posmā katrai komandai ir jāsacenšas ar katru komandu. bet pusfināls un fināls notiks otrajā dienā. Latviju pārstāvēs vairākkārtējais pasaules un Eiropas čempions burāšanā, kapteinis Madars Alviķis ar komandu.

Šajā dienā Daugavas akvatorijā starp Andrejsalu un Ķīpsalu notiks arī Rīgas kausa izcīņas sacensības burāšanā, kurās piedalīsies šī brīža Latvijas labākie burātāji, kā arī viesi no Lietuvas, Igaunijas un Zviedrijas. Līdzjutējiem būs iespēja sacensības vērot arī no skatītāju kuģīša.

Jau tradicionāli interesants, spraigs un pozitīvām emocijām bagāts pasākums ir Kanāla regate – Rīgas brīvostas kausa izcīņa ar ūdens velosipēdiem, kur 30 Latvijā populāri uzņēmumi cīnīsies par tituliem: "Ātrākais Kanālbraucējs", "Elegantākā Ekipāža", "Skumjais Ūdensmalējs" un "Preses Pīle". Šogad Rīgas ostas jubilejas gadā ir īpašs balvu fonds, tajā skaitā brauciens uz kanālu un karnevālu pilsētu Venēciju. Par Rīgas brīvostas kausu cīnīsies arī Latvijas Universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte.

Līdztekus šīm aktivitātēm iedzīvotāji svētku otrajā dienā gaidīti 1. Daugavas kausa izcīņas sacensībās peldēšanā atklātā ūdenī, kas notiks Lucavsalas peldvietā. Sacensībās var piedalīties gan rūdīti peldēšanas sporta pārstāvji, gan entuziasti un aktīva dzīvesveida piekritēji. Sacensības notiks trīs dažādās distancēs.

16. augustā turpināsies svētku pasākumi ūdenī, jo risināsies Rīgas kausa izcīņas sacensību otrā diena un jau 12. reizi notiks Airēšanas svētki "Nāc un airē!", kuros var piedalīties gan profesionāli airētāji, gan arī šī sporta veida entuziasti. Svētku trešajā dienā, kad notiks Lielais "xRace" Rīgas piedzīvojums, dalībniekiem viena no distancēm būs jāveic arī Daugavā. Šajā pasākumā aicināti piedalīties aktīva dzīvesveida piekritēji – sportisti, draugu komandas un ģimenes.

Ar pasākumu programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē: www.rigassvetki.lv Aktuālajām ziņām var sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs"; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta: Uzziņu dienests 1188.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.62024689sec.