«DOMS BĒRNIEM 2015» aicina ikvienu iesaistīties 20 aizraujošās darbnīcās

2015. gada 8. augustā, sabiedriskā kustība "MANS DOMS" un Doma draudze aicina svinēt Rīgas Doma jubileju ar izklaidējošu un izglītojošu pasākumu "DOMS BĒRNIEM", kurā mazajiem apmeklētājiem un viņu vecākiem būs iespēja piedalīties 20 dažādās aizraujošās darbnīcās, kuras vadīs sabiedrībā zināmi cilvēki – žurnālists Gundars Rēders, māksliniece Ieva Bondare, pavārs Havjers Garsija un citi. Būs iespēja izzināt arī senās celtnes noslēpumus īpašā ekskursijā, kā arī Doma dārzā noskatīties ansambļa "Knīpas un Knauķi" koncertu.

Svētki, kas 2011.gadā aizsākās kā Doma 800 gadu jubilejas svinību sastāvdaļa, kļuvuši par tradīciju, kas pulcina kuplu bērnu un viņu vecāku pulku no Rīgas un visas Latvijas. Šogad tie notiks jau piekto reizi. Tā ir diena, kad Rīgas Doma durvis visas dienas garumā ir atvērtas bērniem, ļaujot iepazīt seno celtni, tās noslēpumus un īpašo gaisotni.

Šī gada svētku tēma ir Sapnis. Arī Doms no kāda cilvēka sapņa ir kļuvis par katedrāli un Doma ērģeles no meistara sapņa ir kļuvušas par varenu instrumentu!

Doms palīdzēs sapņot un vairāk kā 20 dažādās darbnīcās savus sapņus īstenot. Ar pieredzējušu restauratoru un meistaru palīdzību varēs saprast, kā pirms simtiem gadu celts Doms, izmēģinot spēkus seno ķieģeļu veidošanā un mūrēšanā, apmetuma klāšanā un sienu gleznojumu tapšanā. Daudzas sapņu profesijas palīdzēs iepazīt sabiedrībā zināmi savas jomas profesionāļi - pianists, režisors, žurnālists, tērpu mākslinieks, šefpavārs un pat filozofs būs gatavi dalīties savās prasmēs un iespējams, kādam ļaut nosapņot savas dzīves lielo sapni.

Kā katru gadu, drosmīgākie varēs atklāt vecās baznīcas noslēpumus Piedzīvojumu takās, kurās sastopami lauvas, eņģeļi un pat skeleti! Mazākajiem būs vieta, kur no klucīšiem uzcelt pašiem savu Domu vai Nacionālo bibliotēku, bet lielie varēs doties izzinošā ekskursijā. Piedzīvojumu radīto izsalkumu varēs remdēt ar gardu zupu.

Doma dekāns Elijs Godiņš bērnus pulcēs uz īsu muzikālu svētbrīdi, kam sekos koncerts Doma dārzā. Šogad Doma dārzā viesosies bērnu vokālā studija „Knīpas un Knauķi" ar koncertu „Labie darbi ar Knīpām un Knauķiem". Labos darbus vadīs un līdzi darbosies Andris Sējāns.

Pasākuma norises laiks 8. augustā no pulksten 10.00 līdz 16.00, koncerta sākums pulksten 15.00, ieeja bez maksas.

"Doms bērniem 2015" organizē Rīgas Doma draudze un biedrība "Ascendum", atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.77833891sec.