Rīgas Centrāltirgus dāvina brīvdabas kino seansu un koncertu

Rīgas pilsētas svētku ietvaros, 2015. gada 14. augusta vakarā Rīgas Centrāltirgus aicina visus pilsētniekus un Rīgas viesus noskatīties jauno dokumentālo filmu par Rīgas Centrāltirgu. Pirms filmas apmeklētāji varēs baudīt apvienības "Rihards Lībietis Orchestra" eksperimentāli meditatīvo skanējumu.

RPAS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs saka: "Jaunā dokumentālā filma ir košs un krāsains stāsts par Centrāltirgu, par Latvijas cilvēkiem, tradīcijām un garšām. Ar prieku aicinu ikvienu tirgotāju un Centrāltirgus pircēju izmantot šo iespēju noskatīties jauno filmu vēl pirms rudenī gaidāmās televīzijas pirmizrādes, turklāt autentiskā tirgus vidē. Varbūt tās iespaidā gūsiet iedvesmu jaunu garšu meklējumiem vai atradīsiet savu uzticamo tirgotāju."

Filma "Rīgas Centrāltirgus" tapusi filmu cikla "Food Markets: In the Belly of the City" otrās sezonas ietvaros par pieciem interesantiem un unikāliem Eiropas tirgiem – Zagrebā, Freiburgā, Tulūzā, Florencē un Rīgā. Filmēšana norisinājās visa 2014. gada garumā, atspoguļojot visus četrus gadalaikus. Filma sniedz aizraujošu ieskatu unikālajā Centrāltirgus ansamblī un iepazīstina skatītājus ar tādiem Latvijas virtuvei tipiskiem, bet citur reti sastopamiem produktiem, kā nēģi, kļavu lapās ar ieraugu gatavota lauku rupjmaize, bērzu sulas, zāļu tējas, tradicionālais mājas siers un biezpiens. Filmas varoņi ir gan Latvijā pazīstamie šefpavāri Mārtiņš Sirmais, Kārlis Celms un Jānis Melnalksnis, gan Ādažu desu darbnīcas īpašnieks un Centrāltirgus tirgotājs Jānis Sauka, dziedniece un zāļu tēju tirgotāja Tatjana Bērziņa, žurnāla "Četras sezonas" galvenā redaktore un vairāku pavārgrāmatu autore Signe Meirāne un citi interesanti cilvēki.

Filmas veidošanā sadarbojās Latvijas VFS Films radošā komanda, Itālijas filmu studija STEFILM, kā arī Francijas un Vācijas televīzijas kultūras kanāls ARTE. Producentam Uldim Cekulim šo projektu izdevies realizēt, pateicoties starptautisko partneru finansējumam, kā arī nozīmīgam līdzfinansējumam no LIVE Rīga, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta un Tūrisma attīstības valsts aģentūras.

Filmas pirmizrāde Centrāltirgus Nēģu laukumā sāksies plkst. 20:55, bet vēl pirms tam apmeklētājiem būs iespēja iepazīt filmas veidotāju komandu un tās galvenos varoņus.

Pasākumu atklās "Rihards Lībietis Orchestra" koncerts, kurā klausītāji varēs ļauties jaunu oriģinālkompozīciju skaņām no drīzumā gaidāmā albuma "Scream, Breathe, Cry". Līdztekus R.Lībieša virtuozajai ģitārspēlei, apvienības skaņdarbos dzirdamas klavieru, saksofona, vijoles, flautas, bungu, perkusiju un čella skaņas.

Vakara programma:

20:00 "Rihards Lībietis Orchestra" priekšnesums
20:45 Ievadvārdi par filmas tapšanu
20:55 Filmas "Food Markets: In the Belly of the City. Rīga-Centrāltirgus" seanss
Filma tiks demonstrēta latviešu valodā. Ieeja bez maksas.

Uz tikšanos krāsainākajā vietā pilsētas sirdī – Rīgas Centrāltirgū!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82371187sec.