Ar koncertu «8150 sekundēs ap zemeslodi» sākas Rīgas svētki

2015. gada 14. augustā, ar koncertu "8150 sekundēs ap zemeslodi", ar Zelta kāzu jubilāru godināšanu, ar vairākām izstādēm, Strazdumuižas ciemata svētkiem, koncertciklu "Dziesmu tilti", starptautiskām sacensībām burāšanā, Lucavsalas kausa izcīņu pludmales volejbolā un vairākiem citiem pasākumiem iesāksies Rīgas svētki. Šogad svētki notiek Rīgas ostas 815. jubilejas zīmē, un tie risināsies līdz 16. augustam, aicinot rīdziniekus un pilsētas viesus iesaistīties vairāk nekā 80 daudzveidīgos pasākumos.

Rīgas svētku ieskaņas koncerts "8150 sekundēs ap zemeslodi" būs veltīts ostas tematikai. Vērmanes dārza estrādē no plkst. 20.30 divu stundu un 15 minūšu laikā (135 minūtes jeb 8150 sekundes), klausoties dažādu valstu populāras melodijas, apmeklētāji savā fantāzijā varēs apceļot pasaules lielākās ostas. Ceļojumā klausītājus aicinās Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" kopā ar solistiem Aiju Vītoliņu, Ditu Lūriņu-Eglienu, Ievu Sutugovu, Andri Ludvigu, Mārtiņu Eglienu, Robertu Memmēnu un diriģentu Raiti Ašmani. Koncertā piedalīties aicināts arī "Rīgas Zelta koris" Jāņa Ķirša vadībā.

Atzīmējot Rīgas ostas jubileju, vairākas aktivitātes svētku laikā notiks ūdenī. Piektdien skatītājiem būs iespēja Daugavas akvatorijā vērot "Baltic Sail Nations Cup" draudzības sacensības burāšanā, kur līdz ar Latvijas burātājiem piedalīsies arī vairākas ārvalstu komandas.

Svētku pirmajā dienā iedzīvotāji aicināti uz koncertciklu "Dziesmu tilti", kas notiks uz "Origo Summer stage" skatuves visas trīs svētku dienas, kā arī uz pasākumu "Pilsētas ziņģe ostmalā" ar sadziedāšanos, spēlēm un dejām Republikas laukumā 1.

Piektdien notiks arī "Strazdumuižas ciemata svētki", sāksies Lucavsalas kausa izcīņas sacensības pludmales volejbolā, starptautiskais turnīrs florbolā, būs iespēja apmeklēt festivālu "Ūdensgabali", izstādes Latvijas Kara muzejā, Kultūras centrā "Iļģuciems", Sv. Pētera baznīcā, kurā izstādes apskatāmas bez maksas, kā arī izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa", kur izstādes apmeklējums ir ar atlaidi – EUR 2.00. Šajā dienā risināsies arī "Svītrainās dienas Zoodārzā".

Ar pasākumu programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē: www.rigassvetki.lv Aktuālajām ziņām var sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs"; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta: Uzziņu dienests 1188.

Rīgas svētkos, 15. un 16. augustā, sabiedriskais transports ir bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.58168912sec.