Atklās vides objektus «Raiņa un Aspazijas vēstules»

Pirmdien, 2015. gada 24. augustā, plkst. 12.00 skvērā pie Latvijas Nacionālās operas un baleta teātra tiks atklāti jauni vides mākslas objekti "Raiņa un Aspazijas mīlas vēstules". Pasākumā piedalīsies Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite, kā arī SIA "IBIO Union" mākslinieces Laura Bistrakova, Laine Uzulēna un Iveta Heinacka.


Līdztekus amatpersonu un darbu autoru uzrunām atklāšanas pasākumā dzeju lasīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Brūveris, bet Latvijas Nacionālās operas un baleta teātra solistu Evijas Martinsones un Viestura Jansona, kā arī pianista Mārtiņa Zilberta izpildījumā skanēs operu ārijas ar Raiņa un Aspazijas vārdiem.


Seši vides mākslas objekti "Raiņa un Aspazijas mīlas vēstules" pilsētas kanāla zaļajā zonā starp Raiņa un Aspazijas bulvāriem būs aplūkojami Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejas pasākumu ietvaros no 20. augusta līdz 22. septembrim. Vietas izvēle nav nejauša, jo abi bulvāri atrodas viens otram līdzās, bet nekad "nesatiekas".


Autores vides mākslas objektus ir veidojušas kā Raiņa un Aspazijas siluetus, izmantojot vēsturiskus foto attēlus un abu dzejnieku oriģinālos vēstuļu rokrakstus, kas izvietoti uz siluetiem.


Vides mākslas objekti "Raiņa un Aspazijas mīlas vēstules" ir Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) veltījums Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas gadā.


Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji laipni aicināti uz vides mākslas objektu "Raiņa un Aspazijas mīlas vēstules" atklāšanu!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.68114686sec.