Apmeklē spēļu un rotaļu dienu Brīvdabas muzejā

Šo svētdien, 2015. gada 30. augustā, Brīvdabas muzejā no plkst. 10:00 līdz plkst.16:00 norisināsies Spēļu un rotaļu diena. Aizvadot vasaras brīvlaiku un sagaidot skolas gaitu sākumu, Brīvdabas muzejs aicina mazus un lielus apmeklētājus piedalīties dažādās seno laiku un mūsdienu spēlēs un rotaļās, līdzdarboties rotaļlietu tapšanā un izspēlēties pēc sirds patikas visas dienas garumā.

Spēles un rotaļas ir gadsimtiem sens veids, kā bērnus saistošā veidā iepazīstināt ar dabas norisēm un lietu pasauli, veicinot bērnu garīgo un fizisko attīstību. 

Kurzemes sētā koka rotaļlietu meistars Aldonis Baldiņš iepazīstinās apmeklētājus ar seno spēļu veidiem, to izgatavošanu un pielietojumu. Katrs varēs uzzināt un izmēģināt "Klimpiņu sišanu", "Žvidzekli", "Krupja ķeršanu" un daudzas citas senās spēles. Bērnu folkloras kopas "Ciguzis", "Krulla" un "Tarkšķi" aicinās dziedāt, dejot un iet rotaļās.


Dažādas darbnīcas un aktivitātes Kurzemes zvejniekciema pļavā: siena leļļu izgatavošana un dabas materiālu darbnīca, svilpaunieku darbnīcas, kokamatnieka "beku" darbnīca, jūras materiālu radošā darbnīcas, šaušana ar loku, vizināšanās zirga mugurā, VISC spēle "Vesels un drošs", Rīgas pašvaldības policijas "Drošības spēle"Kurzemes zvejniekciema pļavā veiklības atrakcija ar gardu balvu uzvarētājiem. Pāri purviem, pāri lejām - lēkšana pa koka cinīšiem, ripināšanās ar priedes bluķi, laipošana. Pliku peku teku taku -  Pelnrušķītes pazoļu taka; ejam ar ķekatām, resnās auklas labirints. Kustīgi un lustīgi - re, kur mana lidmašīna; uzmet maisiņu; noķer burkānu.

Muzeja sētās un mājās darbosies amatnieki: grozu pinējs "Ābolu" sētā, audēja "Lejasboļu" sētā, kalējs Mērsraga kalvē, bitenieks "Ārluiku" rijā, pinēja pie Vidzemes sētas pirtiņas, tāsenieks Latgales zemnieka sētā, podnieks Latgales podnieka sētā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48619699sec.