Apskati izstādi «Gaismaskoks. Jauno māksla» Rīgas mākslas telpā

No 2015. gada 5. septembra plkst. 18.00 Rīgas mākslas telpas Intro zālē "Baltās nakts" programmas ietvaros aicinām uz jauno autoru laikmetīgās mākslas izstādi "Gaismaskoks. Jauno māksla". Izstāde apskatāma līdz 13. septembrim.

Gaisma izstādē ir nozīmīgākais izteiksmes līdzeklis, iedvesmas un izpētes avots. Jaunie autori pētījuši tās iedarbību uz dažādiem materiāliem, tās īpašības un gaismas avotu raksturu, īstenojot idejiski piesātinātus un arī tehnoloģiski sarežģītus darbus, interpretējot "Baltās nakts" tēmu. Savukārt, izstādes nosaukumā ietvertais "Gaismaskoks" ir izstādes centrālais mākslas objekts, kas tēlaini apliecina kopējo ideju par gaismas vispārcilvēcisko un pozitīvo enerģiju.

Izstādē aplūkojams autora Artūra Novika interaktīvais objekts, kas aicinās izstādes apmeklētāju iedegt pašiem savu gaismas koku. Radītais mākslas objekts mirdzēs, tikai sadarbojoties vairākiem cilvēkiem, ne vienatnē, tā apliecinot mīlestības un draudzības enerģijas spēku. Interaktīvi būs arī citi izstādes darbi, piemēram, uzvelkot Varas cimdu (Varas cimds, autore Gundega Čīma) būs iespēja apjaust savu spēku ietekmēt apkārtējo vidi, tāpat arī ikviens varēs vērot kā mainās pilsēta dienas un nakts apgaismojumā (No putna lidojuma, autore Marija Helēna  Kuzņecova), vai papildināt luminiscējošo zīmējumu kolekciju.

Izstādes autori ir Latvijas mākslas skolu audzēkņi un absolventi. Izstādes darbi ir daļa no Latvijas ekspozīcijas 2014. gada nogalē Tallinā notikušajā starptautiskās jauniešu laikmetīgās mākslas triennālē Eksperimenta!, ko organizēja Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Izstādes ietvaros 11. septembrī plkst. 12.00 sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru notiks publiska diskusija "Laikmetīgās mākslas vieta Latvijas kultūrizglītībā", aicinot mākslas skolu pedagogus dalīties ar veiksmīgiem piemēriem savā mākslas mācīšanas pieredzē, meklējot laikmetīgas mācīšanas un laikmetīgas mākslas iepazīšanas kopsakarības.

No 8. līdz 12. septembrim Rīgas mākslas telpas darba laikā aicinām Latvijas mākslas skolu skolēnu uz īpašām ekskursijām izstādē, iepazīstinot ar laikmetīgās mākslas principiem, pašiem līdzdarbojoties izstādes ekspozīcijā (apmeklējumu lūgums pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 67322234 uz Latvijas Nacionālā kultūras centra Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļu).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86065507sec.