Sēņu dienas Dabas muzejā

Latvijas Dabas muzejā no 2015. gada 16. līdz 20. septembrim notiks ikgadējās sēņu dienas, sniedzot plašu ieskatu Latvijas dabā sastopamo sēņu daudzveidībā. 

Latvijas Dabas muzeja krājumu augustā papildināja unikāls atradums - baltās cūktrifeles (Choiromyces meandiformis) eksemplārs, kuru muzeja apmeklētāji varēs aplūkot izstādes pirmajās dienās (16. un 17. septembrī). Vērtīgais atradums ir "īsto" trifeļu Tuber ģints sugām tuvu radniecīga pazemes sēne. Tās augļķermeņi ir kartupeļu lielumā, gaiši, svars var sasniegt 200-400 g. Nobriedušai sēnei ir patīkama smarža, kas nosaka tās vērtību kulinārijā.

Izstādē būs apskatāmas Latvijas dabā, galvenokārt Rīgas, Ogres un Tukuma apkārtnē, ievāktās ēdamās, indīgās un reti sastopamās sēnes. Izstādes veidošanā muzeja darbiniekiem palīdzēs Latvijas Mikologu biedrības speciālisti.

Bērniem piedāvāsim aplūkot sēņu sporas mikroskopā, pieaugušajiem - aktivitāti "Gudrais sēņotājs", to spēlējot, varēs mācīties, kuras sēnes var cept, kuras iepriekš jānovāra, atšķirt aizsargājamās no indīgajām. Izstādē būs ekskluzīva iespēja uzzināt Latvijas slavenāko mikologu mīļākās sēņu ēdienu receptes, tās arī paņemt līdzi un izmēģināt mājās.

Skolēnu grupām (1.–7.kl.) no 16. līdz 19. septembrim iespējams pieteikties uz nodarbību "Raibā sēņu pasaule", kas ietver izstādes apskati, sēņu iepazīšanu ar dažādu maņu palīdzību un darba lapu aizpildīšanu.

Izstādes laikā konsultācijas sniegs mikoloģes Inita Dāniele, Diāna Meiere un Māra Eipure. Speciālistes aicina interesantas un retas sēnes ņemt līdzi – varbūt tieši jūsējā būs jauns eksponāts izstādē. Atgādinām, ka izstādes eksponāti tiek mainīti katru dienu, tādēļ uz izstādi vērts nākt atkārtoti.

17. septembrī plkst. 18.00 lekcija "Sēnes - apgūstam pamatus". Lekciju lasīs mikoloģe Inita Dāniele. Tā norisināsies Konferenču zālē.

Latvijas Dabas muzejs brīdina – nezināmas un iepriekš neredzētas sēnes uzturā lietot nedrīkst!

Izstādes atklāšana notiks 16. septembrī plkst. 10.00

Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73048711sec.