Rīgā notiks iekštelpu motokrosa sacensības (video)

Šoruden Arēnā Rīga pirmo reizi Latvijā norisināsies "Arenacross Baltic Cup" sacensības. Iekštelpu motokrosa sacensību trasē 2015. gada 21.novembrī skatītājiem būs iespējams redzēt sacenšamies 30 labākos motosportistus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm. Sacensības Rīgā ir "Arenacross Baltic Cup 2015" kausa otrais no trim posmiem.

Šīs neparastās sacensības, kuru laikā motokross notiek nevis brīvā dabā, bet gan iekštelpās, pirmoreiz Baltijā notika 2014.gada oktobrī Lietuvā. Pirmajās sacīkstēs Open Pro klasē un Superfināla sacensībās triumfēja Latvijas pārstāvis Augusts Justs.

"Arenacross sacensības ļauj tuvāk iepazīt motokrosu ne vien tā kvēlākajiem faniem, bet arī jebkuram ekstrēmo sporta veidu cienītājam, kam patīk ātrums, tehnika un sīva cīņa. Triju stundu laikā, kamēr notiek sacensības, ikvienam skatītājam iespējams izbaudīt motokrosa garu. Vēl vairāk – arēnā izbūvētā trase ļauj publikai redzēt ikvienu sportista kustību, tramplīna lēcienu vai pagriezienu, tādēļ viegli var izsekot sacensību gaitai un skatītāji nekļūst garlaikoti garās pauzēs starp braucieniem," stāsta "Arenacross Baltic Cup" rīkotāji.

Arenacross sacensību veids radies Amerikas Savienotajās valstīs, un tas ir ļoti līdzīgs superkrosam ar zīmīgu atšķirību, ka šī trase ir īsāka un daudz intensīvāka ar daudz ciešāk izvietotiem šķēršļiem. Lai kāptu uz "Arenacross Baltic Cup" pjedestāla, nepietiek tikai ar ātrumu – vienlīdz svarīga ir gan braucēja fiziskā, gan morālā sagatavotība un, protams, arī piemērots motocikls.

300 metrus garā "Arenacross Baltic Cup" trase Rīgā tiks veidota no smiltīm, un tās ātrumposmu, līkumu un tramplīnu izgatavošanai paredzēts izmantot vairākas tonnas smilšu.

Sacensību kvalifikācijas raundā tiks atlasīti 30 labākie braucēji, kas startēs trīs grupās un superfinālā: Bērnu klase (ar 50cm3 motocikliem), MX2 un Open Pro klase. Astoņi labākie braucēji noslēgs pasākumu, sacenšoties "Arenacross Baltic Cup" Superfinālā.

"Arenacross Baltic cup" rīko Bravo Events sadarbībā ar Lietuvas bērnu motoklubu un Lietuvas motosporta federāciju. Biļetes iespējams iegādāties Biļešu Servisa tīklā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5396049sec.