Izgatavo rotaļlietas Jaunā Cīrulīša darbnīcā

Sestdien, 2015. gada 26. septembrī, plkst. 13.00 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs (Rīgā, Elizabetes ielā 57a, dz. 26) aicina bērnus uz radošo darbnīcu, kurā katram būs iespēja izgatavot rotaļlietas pēc paraugiem, kādi 20. gadsimta 20. gados bija publicēti žurnālā "Jaunais Cīrulītis".

Šobrīd Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā ir skatāma izstāde, kas stāsta par bērnu žurnālu "Jaunais Cīrulītis" laikā no 1926. līdz 1927. gadam, kad tajā par atbildīgo redaktoru strādāja izcilais latviešu dzejnieks Rainis (Jānis Pliekšāns, 1865–1929).

"Jaunā Cīrulīša" veidotāji centušies ne tikai daudzpusīgi izglītot savus jaunākos lasītājus, bet arī rosināt viņus uz aktīvu līdzdarbošanos. Žurnālā bērni varēja lasīt pasaules literatūras klasiķu – Ļeva Tolstoja, Šekspīra, Lafontēna un citu autoru darbus, apbrīnot pazīstamo Latvijas mākslinieku – Aleksandras Beļcovas, Sigismunda Vidberga, Ugas Skulmes, Oto Skulmes, Anša Cīruļa, Indriķa Zeberiņa un Niklāva Strunkes ilustrācijas. Tematiskajā sadaļā "Darbs-rotaļa" praktiskus padomus bērniem rotaļlietu izgatavošanā sniedza Antonija Āre. Aprakstus papildināja viņas meitas – Zinas Āres zīmējumi, kurai Jānis Rainis uzticēja arī savas dzejas izlases "Divpadsmit mēneši" māksliniecisko noformējumu. Vairāk nekā iepriekš žurnālā tika publicēti bērnu un jauniešu literārie sacerējumi un zīmējumi.

26. septembrī Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs piedāvā brīnišķīgu iespēju radoši un interesanti pavadīt brīvdienu, apgūstot "Jaunā Cīrulīša" ieteikto rotaļlietu darināšanas mākslu. Iedvesmojoties no paraugiem, kas atrodami žurnāla lappusēs, gan bērni, gan viņu vecāki būs pārsteigti, uzzinot, cik vienkārši ir izveidot interesantas un skaistas rotaļlietas pašu rokām, netērējot daudz naudas. Rotaļlietu izgatavošanas process būs aizraujošs, un tas nesagādās grūtības nevienam. Viss, kas jādara Jums, – jāpiesakās!

Pirms nodarbības būs iespējams apskatīt muzeja pastāvīgo ekspozīciju un izstādi "Ar zelta stīgām. Jānis Rainis, žurnāls "Jaunais Cīrulītis" un latviešu mākslinieki".

Interesentus lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni (+371) 67 288800 vai rakstot uz e-pastu [email protected]. Vietu skaits ierobežots.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20479584sec.