Apmeklē Latvijas drifta sezonas noslēgumu ar Uguns šovu

Sestdien Biķerniekos Latvijas drifta sezonas noslēgums, uz starta arī Sirmacis un pateicība skatītājiem un braucējiem par sezonu- Uguns šovs

Jau šo sestdien, 2015. gada 3. oktobrī, Biķernieku trasē norisināsies Latvijas drifta sezonas noslēgums. Pēdējās šīs sezonas drifta sacensībās uz starta Latvijas PRO drifta čempionātā un Latvijas drifta kausā stāsies vairāk nekā 60 dalībnieki, kuru starpā būs arī vairākas interesantas atgriešanās.

Šonedēļ notiekošajām sacensībām jau pieteikušies 64 sportisti no visām trim Baltijas valstīm, līdz ar to arī noslēdzošie Latvijas PRO drifta čempionāta un Latvijas drifta kausa posmi tiks aizvadīti starptautiskā gaisotnē. Kausa ProAm klasei reģistrējušies trīs spēcīgi lietuviešu piloti, kuri šīs sezonas sākumā spēja sastādīt ļoti labu konkurenci latviešu vadošajiem ProAm braucējiem.

Tāpat cīņās ar pilnu sparu ProAm klasē iesaistīsies arī vairāki zināmi sportisti, kuri pēdējos gados driftā nav startējuši. Viens no tiem ir tikko kā par Eiropas rallija junioru klases vicečempionu kļuvušais Ralfs Sirmacis, kurš jau pirms vairākiem gadiem ar panākumiem piedalījies vairākās drifta sacensībās. Tāpat dalībnieku sarakstā manāmi Kaspars Mamons un Valdis Kikusts, kuri par krāsainību trasē solās parūpēties, ProAm klasē startējot ar jaudīgām PRO klases automašīnām, kā zināms tieši viņi pēdējos gadus pavadījuši drifta tiesnešu krēslos.

Iepriekšminētie piloti noteikti var kļūt par atslēgas elementiem cīņā par ProAm kopvērtējumu, jo situācija cīņā par medaļām ir ļoti saspringta. Ja pirmajā vietā ar ļoti komfortablu punktu pārsvaru atrodas Jevgēņijs Sapuns, tad uz atlikušajām divām medaļām pretendē trīs braucēji – "Degviela Drift" komandas biedri Valters Kleinbergs un Voldemārs Siliņš, kā arī "Happy Drift Friends" šīs sezonas līderis Raitis Maurāns. Visi trīs kopvērtējuma tabulā atrodas vien septiņu punktu ietvaros.

PRO klasē par Latvijas čempionu priekšlaicīgi jau kļuvis Ingus Jēkabsons, kurš savu šīs sezonas skaisto sniegumu kronēja ar uzvaru nesen notikušajā Ziemeļeiropas drifta čempionāta posmā. Protams, ka Jēkabsons savu pirmo čempiona sezonu vēlēsies noslēgt uz augstas nots, iesaistoties par uzvaru arī šī gada noslēdzošajā Latvijas posmā. Viņam gan konkurenci noteikti centīsies sastādīt tādi PRO piloti kā brālis Ingemārs Jēkabsons un tikko kā par Ziemeļeiropas drifta vicečempionu kļuvušais Raivis Graudiņš.

Visneparedzamākā kopvērtējuma situācija ir Latvijas drifta kausa Street klasē, kurā par sezonas uzvarētāju vēl teorētiski var kļūt trīs braucēji – Edijs Lūkins, Jānis Ciedra un Matīss Krēsliņš. Lūkinam gan ir paprāvs punktu pārsvars, tāpat arī Ciedram un Krēsliņam jācenšas ne vien noķert Lūkinu, bet gan arī jāuzmanās no Pētera Burvja un Inta Bērziņa, kuri noteikti centīsies vēl ielauzties pirmajā kopvērtējuma trijniekā.

Sacensību pauzē, kamēr braucējiem notiks dalībnieku sapulces, tiks noskaidrots gada labākā drifta mehāniķa tituls ar riepu maiņas konkursu un mehāniķu skrējienu

Noslēdzošās šīs sezonas drifta sacensības Biķerniekos iesāksies jau piektdien, 2. oktobrī, ar treniņiem teju visas dienas garumā. Savukārt sacensību dienā, 3. oktobrī, oficiāli sacensības tiks atklātas 13:30 ar dalībnieku parādi, pēc kuras sekos PRO klases kvalifikācija un PRO, Street un ProAm klašu finālbraucieni. Tie skatītāji, kas vēlas redzēt arī Street un ProAm kvalifikācijas braucienus, ir laipni aicināti uz Biķernieku trasi jau no pulksten 9:40.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas pa 8 EUR visās biļešu servisa kasēs. Uz vietas sacensību biļetes būs nedaudz dārgākas, kā arī būs iespēja iegādāties dalībnieku parka biļetes. Piektdien ieeja uz treniņiem 2 EUR.

Protams, arī šoreiz bezmaksas atrakcijas no 1188 uzziņu portāla bērniem tribīņu pusē, un bērnu laukumiņš sadarbībā ar Skrīveru saldumiem un bezmaksas atrakciju dalībnieku parka pusē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45313191sec.