Rīgā ar dažādiem pasākumiem atzīmēs Starptautisko veco ļaužu dienu

ANO starptautiski atzīmējamo dienu sarakstā 1.oktobris ir Starptautiskā veco ļaužu diena. Tradicionāli šo dienu atzīmē arī Rīgas pašvaldības pansionātos un Rīgas Sociālā dienesta dienas centros, tāpēc galvaspilsētā gaidāmi dažādi senioriem veltīti pasākumi.

Pansionātā "Mežciems" (Malienas ielā 3) veco ļaužu dienai veltīti pasākumi notiks visu nedēļu. Notiks galda spēļu turnīrs "Mācies dzīvot kustībā", ar muzikālu sveicienu tieši 2015. gada 1.oktobrī uzstāsies A.Ašaka vadītais ansamblis no VSAC "Rīga" filiāles "Ezerkrasti", un citi pasākumi.

Pansionātā "Stella Maris" (Birzes ielā 54) projektā "Ar prieku sirdī" notika Deju un kustību terapijas nodarbības, kas ieguva klientu vidū savu stabilu dalībnieku pulku, un 1.oktobrī iemītnieki rādīs savas iegūtās prasmes šajās nodarbībās, tāpat notiks sveču liešana, stikla apgleznošana un citas aktivitātes.

Pansionātā "Gaiļezers" (Hipokrāta iela 6) 1.oktobrī no plkst.10 līdz 13 notiks radošās darbnīcas, kā arī frizieru skolas audzēkņi un vizāžisti no B.Mageles stilistu skolas saposīs seniorus svētkiem. Notiks šaha spēles ar jauniešiem no Rīgas Šaha skolas, studijas BeArt pasniedzēji mācīs pagatavot oriģinālus dekorus no papīra, savukārt organizācijas "Smaids" pārstāvji kopīgi ar iemītniekiem zīmēs uz stikla. Plkst.14.45 iemītniekus ar koncertu priecēs vokālie dziedātāji, instrumentālās mūzikas atskaņotāji, cirka un dejas mākslas meistari.

Veco ļaužu dienai veltīti svinīgi pasākumi paredzēti arī septiņos Rīgas Sociālā dienesta dienas centros. Centrā "Ābeļzars" (Avotu iela 31 k-1) no plkst.13-15 tiksies senioru klubs "Rudens", kur viens no dienas kārtības tematiem ir senioru diena, kurā tiks runāts par senioru dzīves posma iespējām un priekšrocībām, kā arī notiks arī kustību terapijas nodarbības.

Dienas centrā "Kamene" (Salnas ielā 2) 1.oktobrī plkst.9.30 visi interesenti aicināti uz Taiczi cuaņ (ķīniešu vingrošana) nodarbībām un rokdarbu nodarbībām, bet plkst.12 visi aicināti izkustēties līnijdejās, nodarbībām var pievienoties jebkurā laikā jebkurš interesents, neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības, un neatkarīgi no iepriekšējās pieredzes. Centrā "Vecmīlgrāvis" (Emmas iela 3) 1.oktobrī plānots pasākums sadarbībā ar radošo apvienību "Trepes", iesaistoties sociālajā kampaņā "Sirds siltums", kurā seniorus aicinās līdzdarboties radošajās darbnīcās un sniegs muzikālus priekšnesumus.

Arī pārējos Rīgas Sociālā dienesta dienas centros oktobra sākumā notiks tematiskās sarunas ar senioriem par dzīvi, problēmām un lietām, kas rada prieku, jo esot kopā ar saviem līdzcilvēkiem, vairojas dzīvesprieks un uzlabojas dzīves kvalitāte.

Labklājības departaments īsteno virkni pasākumu, un analizē vecāka gadagājuma cilvēku problēmas, lai sekmētu viņu dzīves kvalitātes uzlabošanos. Plašāku informāciju par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem senioriem var iegūt, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 vai Labklājības departamenta mājas lapā www.ld.riga.lv, bet par veselības veicināšanas jautājumiem uzzināt var mājas lapā www.veseligsridzinieks.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63418412sec.