Pirmo reizi Rīgā - Ungārijas dienas!

Ungārijas vēstniecība Latvijā pirmo reizi organizē "Ungārijas dienas 2015", kas notiks šā gada oktobrī un nākotnē varētu kļūt par ikgadēju notikumu.


 "Ungārijas dienu" ietvaros notiks ar kultūru, tradīcijām un gastronomiju saistīti pasākumi, kā arī interesentiem būs iespēja uzzināt par tūrisma piedāvājumiem Ungārijā. Vēstniecība vēlas pēc iespējas vairāk cilvēku iepazīstināt ar Ungāriju, tās kultūru, mākslu, mūziku, literatūru, laikmetīgo dizainu, gastronomiju un tūrisma iespējām. Ar dažādiem pasākumiem tiks iepriecināti mūzikas mīļotāji, laikmetīgā dizaina, vēstures un literatūras cienītāji, kā arī vīna un laba ēdiena baudītāji.


Pievienojies, lai apskatītu visdažādākās izstādes par Ungāriju

-    Ungāru literatūras darbu, kas tulkoti uz latviešu valodu, izstāde (Latvijas Nacionālā bibliotēka)

-    Izstāde par Ungārijas gaisa spēku vēsturi, kas tiek rīkota saistībā ar to, ka šogad Ungārijas gaisa spēki patrulēs Baltijas valstu gaisa telpā (Latvijas Kara muzejs)

-    Izstāde "Budapeštas jūgendstila plakāti" (Rīgas Jūgendstila muzejs)

-    Laikmetīgo un konceptuālo rotu izstāde (Mākslas galerija PUTTI)

-    Foto izstāde – "Akmeņu otrā dzīve" – sinagogu vēsture un pielietojums mūsdienās (Žaņa Lipkes memoriāls)


Pievienojies, lai izbaudītu neaizmirstamus koncertus

-    Ungāru tradicionālā tautas mūzika, tautas mūzikas ansambļa Dűvő koncerts (Lielā Ģilde)

-    Arfas skaņas – koncerts, kurā uzstāsies mūziķe–arfiste Klāra Bābela (Klára Bábel) (Mākslas muzejs "Rīgas Birža")

 Pievienojies jautrai bērnu pēcpusdienai

Izbaudi aizraujošu pēcpusdienu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ar pasakām un spēlēm. Izkrāso savu Mārīti un Odziņu – mīlīgos varoņus no bērnu pasaku grāmatas "Draudzība", kurus radījusi slavenākā ungāru bērnu grāmatu autore Ērika Bartoša (Erika Bartos).


Pievienojies, lai apgūtu ungāru valodu

Mēs piedāvājam īsos valodas kursus tiem, kuri ir ieinteresēti apgūt ungāru valodas pamatus draudzīgā atmosfērā, baudot vīnu nesteidzoties.


Pievienojies, lai izjustu Ungārijas garšu

"Ungārijas dienas" nebūtu iedomājamas bez ungāru gastronomijas un vīniem. Daži no lieliskākajiem Rīgas restorāniem un vīna bāriem, tādi kā viesnīcas Gallery Park Hotel&SPA gardēžu restorāns "Renommé", restorāns "Muusu", vīna bārs "Garage", vīna bārs "Vieta", veikals "Hungaricum" oktobrī piedāvās ungāru ēdienus un vīnu degustācijas. Šefpavārs no Ungārijas Lāslo Ruprehts (László Ruprecht) pasniegs ungāru ēdienu gatavošanas meistarklasi Latvijas šefpavāriem (*dalība ar ielūgumiem).

Pievienojies semināram par ceļošanas iespējām Ungārijā (*dalība tikai tūroperatoriem)

Seminārs tiek rīkots sadarbībā ar Ungārijas Nacionālo Tūrisma organizāciju, lai Latvijas tūrisma aģentūras iepazīstinātu ar visdažādākajām ceļošanas iespējām Ungārijā.

Ungārijas vēstniecība saka lielu paldies visiem "Ungārijas dienu" atbalstītājiem: Gallery Park Hotel, Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, Latvijas Kara muzejam, Lielajai Ģildei, Rīgas Jūgendstila muzejam, mākslas muzejam "Rīgas Birža", Žaņa Lipkes memoriālam, mākslas galerijai PUTTI, Gemoss, Clarion Collection Hotel Valdemārs, Albert Hotel, restorāniem Muusu un Garage, vīna bāram Vieta, veikalam Hungaricum, Rīgas Ebreju kopienai, izdevniecībai "Jumava", Ungārijas Tūrisma aģentūrai.

Sīkāka informācija pieejama mūsu Facebook lapā vai zvanot uz vēstniecību, kā arī sekojot pasākumu atbalstītājiem sociālajos tīklos. Vēstniecība cer uz sadarbību arī ar citām Latvijas pilsētām un reģioniem, lai nākotnē organizētu pasākumus arī interesentiem ārpus Rīgas.

 www.facebook.com/Ungārijas-Dienas-Hungarian-Days-in-Riga-1078498812162047/timeline

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.0959909sec.