Šogad gaismas festivāls «Staro Rīga» solās būt mājīgs

Gaismas festivāls "Staro Rīga" šogad notiks no 2015. gada 18. līdz 21.novembrim, un tā devīze būs "Gaismu sauca... Latvijas māju sajūtu meklējot". Festivālā būs skatāmas četras gaismu instalāciju programmas: festivāla pamatprogramma "Latvijas māju sajūtu meklējot", starptautiskā projekta "Baltic Light Chain" ("Baltijas gaismas ķēde") darbu programma, līdzdalības akcijas "Rīgas karnevāls" gaismas instalācijas un 2014. gada festivālā uzsāktā ārvalstu gaismas festivālu starptautiskā programma.  

Festivāla pamatprogrammā "Staro Rīga" aicinās ikvienu domāt un kopīgi meklēt Latvijas māju sajūtu – kādai jābūt mūsu kopīgajai dzīves telpai, mūsu mājām, mūsu valstij. "Mēs visi dzīvojam vienā valstī un vienā laikā. Mums visiem ir lietas, ko uztveram līdzīgi, kas mūs visus sajūsmina, iedvesmo un palīdz, vairo mūsu prieku un lepnumu. Ikviens, kurš ar Latviju ir saistīts, ikviens Latvijas iedzīvotājs, apzinās piederību Latvijai – vietai, kurā dzīvo un kurā grib labi justies. Kas ir tas, kas mūs vieno? Ko mēs katrs saucam par savu māju sajūtu?" tēmu raksturo gaismas festivāla kuratore Diāna Čivle. Festivāla pamatprogrammas "Latvijas māju sajūtu meklējot" gaismas objekti tiks izvietoti uz Brīvības ielas ass no Krastmalas līdz Stabu ielai.

Starptautiskā projekta "Baltic Light Chain" ietvaros tapušie Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Polijas jauno mākslinieku darbi būs apskatāmi Vērmanes dārzā, bet ārvalstu gaismas festivālu starptautiskās programmas instalācijas, kas izrādītas Eiropas gaismas festivālos, tiks izvietotas Vecrīgā. Līdzdalības akcijas "Rīgas karnevāls" darbus, ko veidos Rīgas iedzīvotāji, uzņēmēji un iestādes, varēs aplūkot visā Rīgā. Gaismas festivāla "Staro Rīga 2015" objekti būs aplūkojami no 18. līdz 21. novembrim katru dienu no plkst. 18 līdz 23.

Gaismas festivāls "Staro Rīga" šogad notiek UNESCO Starptautiskā gaismas un gaismas tehnoloģiju gada zīmē. Šajā gadā sabiedrība aicināta novērtēt gaismas tehnoloģiju nozīmi cilvēces kultūras un mākslas attīstībā, uzsverot tehnoloģiju nozīmi ilgtspējīgas attīstības nodrošināšana, to nozīmi katra cilvēka dzīvē un ikdienā. Pēc UNESCO iniciatīvas visā pasaulē īpaša uzmanība tiks pievērsta gaismas un gaismas tehnoloģiju nozīmei cilvēces labklājības sekmēšanā, tostarp informācijas pieejamības, sabiedrības veselības veicināšanā un globālo vides aizsardzības mērķu sasniegšanā.

Gaismas festivāls "Staro Rīga" notiek astoto gadu ar Rīgas domes un festivāla sadarbības partneru atbalstu. Festivālu rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar biedrību "Atklāj Rīgu".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47831583sec.