Festivālā «STARO RĪGA 2015» būs apskatāmi «Baltijas gaismas ķēdes» objekti

Viena no gaismas festivāla "Staro Rīga 2015" programmām būs starptautiskā projekta "Baltijas gaismas ķēde" ("Baltic Light Chain") gaismas objektu ekspozīcija.

Tajā iekļauti Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Polijas jauno mākslinieku un studentu darbi – pilsētvides gaismas instalācijas. Šī ceļojošā izstāde jau demonstrēta Tallinā un Viļņā, bet pēc festivāla "Staro Rīga 2015" gaismas objekti būs skatāmi Polijas pilsētā Gdaņskā (20. un 21.novembrī). Atgādināsim, ka šī ir pirmā reize, kad sadarbībai apvienojušies Baltijas valstu gaismas festivāli, un pirmā reize, kad Baltijā tiek veidoti un izstādīti starptautiski gaismas objekti.

Latvijā tiks izstādīti septiņi "Baltijas gaismas ķēdes" darbi: instalācija "Reflexio" (Reflexio), ko veidojušas Rūta Palionīte (Lietuva), Grete Veskivale (Igaunija) un Krista Dintere (Latvija); Toma Zarāna (Latvija) interaktīvā spēle "Varoņa skrējiens" (Run Of The Hero), Helēnas Tikas (Igaunija) interkatīvā instalācija "Lāzeru labirints" (Laser Maze), Linasa Kutavičiusa (Lietuva) gaismas un skaņas objekts "Gaismas skanējums" (Sound of Light), gaismu objekts "Gaismu mākslinieka sākuma komplekts" (Light Designes Starting Kit), kura autors ir Toms Upītis (Latvija); projekcija "Piejūras stāsti" (Seaside Stories), ko veidojušas Angneška Piasecka un Justīna Orlovska (Polija), kā arī un Donāta Noruša gaismas skulptūra "Atbrīvots" (The Release).

Projekta "Baltijas gaismas ķēdes" objekti būs apskatāmi Vērmanes dārzā no 18. līdz 21. novembrim no plkst. 18 līdz plkst. 23.

Pilsētvidē izstādītie un apskatāmie gaismas objekti tapuši projekta "Baltijas gaismas ķēde" vasaras skolā, kurā piedalījās astoņpadsmit studenti un jaunie mākslinieki no Baltijas valstīm. No izstrādātajām idejām starptautiska ekspertu žūrija izvēlējās labākos un piemērotākos gaismas objektu projektus, kuri šogad tiks realizēti un izstādīti četros Baltijas gaismas festivālos.

Projektu "Baltijas gaismas ķēde" organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar "BEEPART kūrybines dirbtuves" (Lietuva), "Valgusfestival" (Igaunija) un "Instytut Kultury Miejskiej" (Polija). Projektu atbalsta Eiropas Savienības programma "Radošā Eiropa".

Informācija par visu festivāla "STARO RĪGA 2015" programmu pieejama festivāla mājaslapā: www.staroriga.lv. Plašāka informācija par objektiem pieejama projekta mājaslapā www.lightchain.org.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68163085sec.