Sākas gaismas festivāls STARO RĪGA 2015 – piedalies un līdzdarbojies!

Ir sācies gaismas festivāls "Staro Rīga". Ikviens ir aicināts veidot savus gaismas objektus, piedalīties kopīgās gaismu instalācijas " Pavards" veidošanā un balsot par labākajiem objektiem. Festivāls turpināsies līdz pat 21.novembrim, un tā devīze šogad ir "Gaismu sauca... Latvijas māju sajūtu meklējot".

Apmeklētāji var nobalsot par sev tīkamākajiem objektiem, sūtot īsziņu STAROxx ar objekta numuru uz tālruni 1188. Jāņem vērā, ka ar burtiem A-I numurētie objekti jāaizstāj ar cipariem no 1-9.

Līvu laukumā tiek veidota instalācija "Pavards", kurā, svinot mūsu valsts dzimšanas dienu, festivāla apmeklētāji tiek aicināti līdzdarboties gaismas un sveču instalācijas veidošanā, katrs tai pievienojot savu līdzatnestu gaismas objektu – apgleznotā stikla traukā ievietotu sveci. "Apgleznojiet burciņas ar dažāda veida krāsām, marķieriem, vai lieciet lietā nagu lakas krājumus. Aplīmējiet tās ar avīzēm, vai ietiniet kreppapīrā, tādējādi radot dažādu krāsu dzīvās gaismas avotus. Mēs aicinām Jūs būt radošiem, un izmantot visdažādākās apgleznošanas tehnikas," aicina projekta autori.

"Staro Rīga 2015" rīkotāji laikā no 18. līdz 21. novembrim aicina ikvienu rīdzinieku veidot gaismas instalācijas savos namu logos, lietojot dažādas gaismas tehnikas, lai svētku noskaņojums pārņemtu visu pilsētu. Rīdzinieki, kas izgaismos savus logus, varēs reģistrēt savus darbus interkatīvā kartē festivāla laikā www.staroriga.lv

Atgādinām, ka gaismas festivāla "Staro Rīga 2015" objekti būs aplūkojami no 18. līdz 21. novembrim katru dienu no plkst. 18 līdz 23. Visa informācija par festivāla objektiem, kā arī detalizēta karte ar objektu atrašanās vietām pieejama festivāla mājaslapā www.staroriga.lv. Kartes apmeklētājiem pieejamas festivāla info centros Līvu laukumā un Baumaņa skvērā.

Gaismas festivāls "Staro Rīga" šogad notiek UNESCO Starptautiskā gaismas un gaismas tehnoloģiju gada zīmē. Šajā gadā sabiedrība aicināta novērtēt gaismas tehnoloģiju nozīmi cilvēces kultūras un mākslas attīstībā, uzsverot tehnoloģiju nozīmi ilgtspējīgas attīstības nodrošināšana, to nozīmi katra cilvēka dzīvē un ikdienā. Pēc UNESCO iniciatīvas visā pasaulē īpaša uzmanība tiks pievērsta gaismas un gaismas tehnoloģiju nozīmei cilvēces labklājības sekmēšanā, tostarp informācijas pieejamības, sabiedrības veselības veicināšanā un globālo vides aizsardzības mērķu sasniegšanā.

Gaismas festivāls "Staro Rīga" notiek astoto gadu ar Rīgas domes un festivāla sadarbības partneru atbalstu. Festivālu rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar biedrību "Atklāj Rīgu".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.04212117sec.