Apmeklē atvērto durvju dienas atjaunotajā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā

Sestdien, 2015. gada 12.decembrī, plkst.12.00, klātesot Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam, priekšsēdētāja vietniekam Andrim Amerikam  un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) direktorei Mārai Lācei, sāksies Atvērto durvju dienas atjaunotajā Latvijas Nacionālajā mākslas muzeja ēkā, Krišjāņa Valdemāra ielā 10a.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs: "Atvērto durvju dienas no2015. gada 12. decembra līdz 16. decembrim ir kā Ziemassvētku dāvana Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem. Apmeklētāji ir aicināti iepazīties ar ēkas atjaunoto veidolu, pirms muzeju piepilda mākslas darbi, izstādes un ekspozīcijas, un izstaigāt muzeja vēsturiskās ēkas četrus stāvus un jauno kupolstāvu ar jumta terasēm, kā arī moderno muzeja jaunbūves apjomu divos pazemes stāvu līmeņos."

Rekonstrukcijas un restaurācijas laikā pilnībā atjaunota muzeja vēsturiskā ēka, kā arī ievērojami paplašinātas telpas – izveidota apakšzemes piebūve un jaunas izstāžu zāles muzeja bēniņos. Tik vērienīga restaurācija, rekonstrukcija un modernizācija notikusi pirmo reizi ēkas 110 gadu vēsturē. Mērķtiecīga darba rezultātā muzeja ēkā ir izveidota mūsdienīga infrastruktūra mākslas darbu eksponēšanai un saglabāšanai. Muzejā ir radīta vide sabiedrības izglītošanai un saturīgai brīvā laika pavadīšanai, atbilstoši 21. gadsimta muzeju prasībām.

Atvērto durvju dienu laikā  muzejā varēs nokļūt pa divām ieejām: galveno ieeju no Kr. Valdemāra ielas, kā arī pa ieeju pirmā stāva līmenī no Esplanādes parka puses. Katru dienu apmeklētājus uzņems aptuveni trīsdesmit Latvijas Nacionālā mākslas muzeja darbinieki un brīvprātīgie.

Nedēļas nogalē, 2015. gada 12. un 13. decembrī, muzejs būs atvērts no plkst.12.00 līdz plkst.19.00, bet darba dienās, no 14. līdz 16. decembrim, muzejs būs atvērts no plkst.14.00 līdz plkst.19.00. Sestdien, 12.decembrī plkst. 17.00 tiks ieslēgts muzeja ārējais apgaismojums. Vēršam jūsu uzmanību, ka apmeklētāju plūsma var tikt ierobežota un ieeja muzejā tiks pārtraukta plkst.18.30, arī garderobe apmeklētājiem šajās dienās nebūs pieejama.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.58688307sec.