Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam jauna vizuālā identitāte

Paralēli vērienīgajiem rekonstrukcijas darbiem ir veikta LNMM pārzīmološana. Muzejs ieguvis jaunu vizuālo identitāti, kā arī aktualizējis uzsvarus savā sarunā ar dažādām auditorijām.


Galvenais vēstījuma uzdevums ir vēl saprotamāka, dziļāka un personīgāka saruna ar apmeklētājiem, kas ir muzeja lielākā vērtība. Jaunās vizuālās identitātes centrā ir izgaismošanās process – kārtu pa kārtai muzejs tiek atklāts un izgaismots sabiedrībai. Tas sācies Atvērto durvju dienu laikā ar muzeja galvenās ēkas Rīgā, K. Valdemāra ielā 10a jaunatklāšanos un turpināsies ar izgaismotiem stāstiem un atklājamiem noslēpumiem par Latvijas un pasaules mākslu. Tiks izcelts tas, kas līdz šim ir bijis aizsegts, savukārt senais un piemirstais tiks pasniegts citā gaismā.

"Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ir unikāls kultūras un nacionālās identitātes punkts Rīgā, kā arī aizraujoša vērtība pasaules muzeju kontekstā. Tā ir platforma, kas caur Latvijas un pasaules vizuālās mākslas, dekoratīvās mākslas un dizaina liecībām izgaismo pagātni, tagadni un nākotni, iedvesmojot cilvēkus. Tieši tāpēc spēle ar noslēpumu, atklājumu un daudzslāņainību ir trāpīga forma muzeja būtības paušanai," pārzīmološanas procesu komentē LNMM Komunikācijas nodaļas vadītāja Anna Balandina.

"Latvijas Nacionālais mākslas muzejs turpmāk būs vēl dzīvāka un pulsējošāka vieta galvaspilsētas sirdī, kur caur mākslas prizmu varēs iepazīt neskaitāmi daudz dažādus Latvijas stāstus – tādus, kas pārsteidz, kliedz, aizrauj, smīdina, liek just. Izdzīvotas cilvēku dzīves, ģēniju cēlumi un kritumi. Laikmetu maiņas, sāpes un gandarījums. Simtiem stāstu, kas izstāstīti krāsās, formās, simbolos. Un katru reizi citādāki. Izgaismoti kļūst arvien dziļāki," jaunā LNMM zīmola pievedumu raksturo zīmolvede Inese Indāne.

"Jaunā grafiskā zīme ir veidota, tajā ietverot zīmola pamatideju – izgaismošanos un atklāšanos. Vizuāli tas izpaužas "MM" burtu kodā, kas šo domu vislabāk atspoguļo tieši lietojumā uz tumša fona, radot gaismas iemirdzēšanās sajūtu. Zīme demonstrē reizē gan muzeja smalkumu, gan stabilitāti, mūsdienīgai pieejai spēlējoties ar klasisku burtu tēlu. Savukārt identitātē iekļautais grafisko zīmju raksts ilustrē muzeja dinamiku," LNMM logotipa tapšanas procesu atklāj grafikas dizainere Maija Rozenfelde.

Līdztekus muzeja jaunajai grafiskajai zīmei izstrādāta vizuālā identitāte LNMM izstāžu zālei Arsenāls, kas turpmāk sasauksies ar Latvijas Nacionālā mākslas muzeja logotipu.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārzīmološana un vizuālā identitāte tapusi sadarbībā ar radītāju cilti "MATKA tribe" un grafikas dizaineri Maiju Rozenfeldi. Pāriešana uz jauno veidolu notiks pakāpeniski: 2016. gada janvārī kļūs pieejama LNMM jaunā mājas lapa, un soli pa solim jaunā identitāte sāks dzīvot visā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja komunikācijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52496219sec.