Ceturtās Adventes kultūras pasākumos Rīgā plaša Ziemassvētku ieskaņas programma

Ceturtās Adventes nedēļā turpinās garīgās mūzikas koncerti Rīgas dievnamos, kā arī Ziemassvētku ieskaņas pasākumi un sarīkojumi kultūras centros, uz kuriem īpaši būs gaidīti bērni.

Šajā nedēļā kora mūzika skanēs Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā koncertā "Pastkarte ziemai" ar kora "Sōla" piedalīšanos, diriģents Kaspars Ādamsons. Rīgas Domā festivālā "Winterfest" būs dzirdama "Nakts lūgšana". Savukārt Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks koncerts "Jaukākās zvanu skaņas" ar kamerkora, pazīstamu solistu un mūziķu – instrumentālistu piedalīšanos, diriģents Pēteris Vaickovskis. Koncertā "Litānijas gaismā" dziedās Sergejs Jēgers kopā ar mūziķiem – čellistu Aināru Paukšēnu un ērģelnieci Ilzi Reini. Ceturtās Adventes svētdienā, 20. decembrī, Rīgas Sv. Pētera baznīcā koncertā "Brīnišķīgo krāsu kvēlē" apmeklētājus ar savu sniegumu priecēs soliste Evita Zālīte un ģitārists Kaspars Zemītis, Rīgas Sv. Jāņa baznīcā muzicēs Boļeslava Voļaka brāsbends un ērģelniece Ilze Reine, bet Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā koncertā "Ziemassvētkus gaidot" skanēs baroka mūzika. Šajā dienā Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā izskanēs koncertcikla "Adventa mūzikas svētki Rīgā" noslēguma koncerts, kurā klausītājus gaida mūziķi Ieva Akuratere, Haralds Sīmanis, Arnis Miltiņš, Anete Kozlovska, Laura Bicāne un Goran Gora.

Sagaidot Ceturto Adventi, plaša svētku ieskaņas programma būs arī Rīgas kultūras centros. Koncerti notiks Kultūras pilī "Ziemeļblāzma", Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" telpās Jaunielā 29a un filiālē Laimdotas ielā 42. Iedzīvotāji gaidīti koncertos arī Kultūras centrā "Imanta", VEF Kultūras pilī un Kultūras centrā "Mazā ģilde".

Bērniem, svētkus gaidot, VEF Kultūras pilī būs iespēja noskatīties muzikālu uzvedumu "Mazās raganiņas Ziemassvētki", kā arī tikties ar Ziemassvētku vecīti un iet kopīgās rotaļās. Svētku noskaņās bērnu rīts gaidāms arī muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs". Bērni kopā ar vecākiem gaidīti koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga" koncertā "Trīspadsmitais sniedziņš", kā arī kultūras pasākumos, ko piedāvā Rīgas Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā.

Ceturtās Adventes laiks sakrīt ar tradicionālo Ziemas saulgriežu laiku, tādēļ iedzīvotāji, kuriem tuvi senie tautas rituāli, varēs apmeklēt Bluķa vakaru Vecrīgā, kuru organizē Rīgas folkloras kopas.

Gaidot Ziemassvētkus, rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt festivālu "Ziemassvētku egļu ceļš", kurā šogad apskatāmi profesionālu mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbi, dizaina objekti - egles, kas pārsteidz ar ideju oriģinalitāti un izmantoto materiālu daudzveidību. Ceļvedis festivāla apskatei pieejams tīmekļa vietnē: www.eglufestivals.lv, kā arī Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un tūrisma informācijas centros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4824729sec.