Gatavojies Baltijas valstīs lielākajam šampaniešu festivālam Rīgā

Sākusies biļešu tirdzniecība uz Baltijas valstīs lielākā un gardēžu aprindās gaidītā festivāla Riga Wine & Champagne pasākumiem 2016. gada 4.-6. martā. Festivāls vīnmīļus priecēs ar Baltijā lielāko šampaniešu degustāciju "Lielo Burbuļu parādi", iespēju izglītoties pasaules vadošo šampanieša ekspertu un Šampaņas vīndaru vadībā, virkni vakariņu un degustāciju, kā arī plašu šampanieša izvēli galvaspilsētas vadošajos restorānos visas nedēļas garumā.

Riga Wine & Champagne ir šampanieša, vīna un gardēdības festivāls ar Baltijas valstīs plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu. Festivāla galvenā prioritāte ir vīnmīlības un gardēdības kultūras veicināšana Latvijā, un kopš 2012.gada festivāls norisinās divas reizes gadā – novembrī un martā. No 2016.gada par festivāla ģenerālsponsoru kļūs Nordea banka, ar kuru kopā organizatori plāno festivālu padarīt vēl aizraujošāku, paplašinot programmu un nodrošinot vadošo ārvalstu vīnziņu, ekspertu un ražotāju dalību.

Vairāk nekā 100 šampaniešu "Lielajā Burbuļu parādē"

"Lielā Burbuļu parāde", kas Rīgā notiek kopš 2013. gada, iekarojusi neviltotu Rīgas un Baltijas šampaniešmīļu atzinību. Sagaidāms, ka "Lielā burbuļu parāde" būs visplašāk apmeklētais festivāla notikums, kuru apmeklēs vairāk nekā 800 šampaniešmīļu.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, "Lielās burbuļu parādes" apmeklētājiem degustēšanai, malkošanai un baudīšanai festivāls piedāvās vairāk nekā 100 šampaniešus (Champagne), kā arī augstākās kvalitātes dzirkstošos vīnus (Cremant, Franciacorta, Cava, Prosecco u.c.).

"Parāde" ir publiski pieejama ikvienam vīnmīlim un tiek organizēta pēc Eiropā ierastā t.s. walk-around degustāciju principa, apmeklētājiem dodot iespēju pašiem apstaigāt "parādi", degustējot un baudot visus "parādē" pieejamos šampaniešus, uzdot jautājumus, uzklausīt Latvijas labāko vīnziņu padomus, kā arī vaigā satikt Šampanas namu īpašniekus un vīndarus.
2016.gada 5. martā unikālie vīnmīļu svētki 3 sesijās (rīta, dienas un vakara) notiks "Bibliotēka No1 Restorānā", Tērbatas ielā 2.

Labāko Baltijas vīnziņu paraugdemonstrējumi vīna un ēdiena "precināšanā"

Festivālu 4. marta vakarā turpat "Bibliotēka No1 Restorānā" atklās jau par tradīciju kļuvušās vīna un ēdiena "precināšanas" vakariņas "EAT DRINK VOTE" by Electrolux ar vadošajiem Baltijas vīnziņiem un šefpavāru Māri Jansonu priekšgalā. Vakariņu viesiem būs iespēja mieloties 4 kārtu vakariņās, baudīt vīnziņu īpaši piemeklētus 12 augstākās raudzes vīnus, kā arī uzklausīt "knifus" un noslēpumus ēdiena un vīna "precināšanā", lai vakariņu izskaņā balsotu par labāko vakariņu "precību" favorītiem. Iepriekš vakariņās jau piedalījušies Raimonds Tomsons ("Vincents"), Gints Sniedze, Jānis Gailis, Jānis Kaļķis un citi vadošie Latvijas un Baltijas vīnziņi. Vakariņas tiek rīkotas sadarbībā ar Electrolux Latvija.

"Champagne Gala Dinner" vakariņas Šampaņas vīndaru un Pītera Liema kompānijā

Par godu noslēdzošajām festivāla vakariņām 2016. gada 6. martā Rīgā ieradīsies virkne atzītu Šampaņas vīndaru, lai Rīgas publikai "Champagne Gala Dinner" vakariņās prezentētu savus šampaniešus. Vakariņu kulminācijā, savukārt, Rīgas šampaniešmīļi un kolekcionāri tiek aicināti dalīties ar līdznestajiem īpašajiem un mīļākajiem šampaniešiem. 2015. gada martā "Champagne Gala Dinner" ar savu klātbūtni pagodināja Charles Philipponnat (Champagne Philipponnat), Jean-Herve Chiquet (Champagne Jacquesson), Michel Drappier (Champagne Drappier) un Pīters Liems (champagneguide.net un Ņujorkas La Fete du Champagne organizators).

Par šampaniešu māju pārstāvjiem un īpašajiem festivāla viesiem, kas ar savu klātbūtni bagātinās gandrīz visus festivāla pasākumus, organizatori ziņos 2016. gada sākumā.

Detalizēta informācija par pasākumu norisi un biļešu iegādi atrodama festivāla mājas lapā www.rigawinechampagne.lv.

Par Riga Wine & Champagne:

Riga Wine & Champagne ir pirmais šampaniešu, vīnu un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs. Festivāls aizsākās 2012.gadā un tradicionāli notiek divās - rudens un pavasara - sesijās. Līdz šim festivālā Rīgā viesojušies virkne pasaules vadošo vīndaru un vīna kritiķu – t.sk. kritiķi un apskatnieki Peter Liem, Andrew Jefford, Michael Schuster, Essi Avellan MW, Tim Wildman MW, vīndari Charles Philipponnat, Michel Drappier, Jean-Herve Chiquet, Willi Brundlmayer, Stefano Carpanetto, Mireia Torres un daudzi citi. Riga Wine & Champagne nebūtu iespējams bez partneru pretimnākšanas un vēlmes attīstīt vīnmīlības un gardēdības kultūru Latvijā. Festivāla ģenerālsponsors ir Nordea banka.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13337111sec.