Uzzini visu, kas attiecas uz drošību ceļošanas laikā!

Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments jau devīto reizi piedalīsies ikgadējā starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū "Balttour 2016", kas no 2016. gada 5. līdz 7.  februārim notiks izstāžu centrā Ķīpsalā.

Izstādes laikā Konsulārā departamenta pārstāvji informēs izstādes apmeklētājus par drošību ceļošanas laikā, aicinās reģistrēties Konsulārajā reģistrā un izmantot ministrijas izstrādāto mobilo aplikāciju "Ceļo droši", kas tapusi ar Eiropas Komisijas finansiālu atbalstu, un ir pieejama viedtālruņu lietotājiem kopš 2014. gada vasaras.

Ministrijas stendā būs iespēja saņemt informāciju par svarīgāko, kas jāņem vērā, ceļojot uz ārvalstīm, kā arī par nepieciešamo rīcību, nonākot ārkārtas situācijās ārvalstīs, tai skaitā iespēju saņemt palīdzību Latvijas vai Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pārstāvniecībās, saņemt informāciju un ārkārtas situācijā konsultēties ar Konsulārā dienesta amatpersonām pa diennakts tālruni +371 26337711 vai rakstīt uz e-pastu [email protected]. Ārlietu ministrijas stendā būs iespējams noskatīties īsfilmas, kas brīdina ceļotājus par iespējamiem riskiem, piemēram, viltus darba piedāvājumiem, narkotisko vielu pārvadāšanu, cilvēku tirdzniecību un fiktīvām laulībām.

Interesenti tiks informēti arī par iespējām bez maksas noformēt Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK). Šī karte dod tiesības Latvijas iedzīvotājiem, kuri ceļo vai uzturas ES, Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīs (Islandē, Norvēģijā, Lihtenšteinā) un Šveices Konfederācijā, saņemt valsts apmaksātu neatliekamo un nepieciešamo veselības aprūpi tādā pašā apjomā, kādā tā tiek nodrošināta attiecīgās valsts iedzīvotājiem.

Sestdien, 2016. gada 6. februārī, no plkst. 10. 00 līdz 15. 00 Ārlietu ministrijas stendā būs iespēja satikt Valsts robežsardzes pārstāvjus un uzdot jautājumus par robežas šķērsošanu, dodoties tuvākā vai tālākā ceļojumā, par derīgiem ceļošanas dokumentiem, kā arī noskaidrot, kas jāņem vērā, ceļojot ar nepilngadīgiem bērniem.

Starptautiskā tūrisma izstāde "Balttour" ir nozīmīgākais pasākums Baltijas valstu tūrisma nozarē, kas tā dalībniekiem piedāvā unikālu iespēju veicināt Latvijas iestāžu atpazīstamību un informēt par to sniegtajiem pakalpojumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51285386sec.