Apskatāma Izraēlas mākslinieces personālizstāde «Tri Devici Pod Oknom»

No 2016. gada 12. februāra līdz 3. aprīlim Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Rīgā, Skārņu ielā 10/20) būs skatāma Izraēlas mākslinieces Aleksandras Cukermanes personālizstāde "Tri Devici Pod Oknom".

Aleksandru Cukermani interesējošie mediji ir glezniecība un zīmējums, caur kuriem autore rada personisku, tēlaini ietilpīgu vēstījumu, balstītu bērnības atmiņās par Krievijas dačām, Austrumeiropas ilustrācijās un tautas mākslā. Izstāde Rīgā izvietota Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja 2. stāva pastāvīgās ekspozīcijas zālē, lai A. Cīruļa, R. Sutas, A. Beļcovas un S. Vidberga tuvumā uzburtu jaunu pasauli – tādu, kuru apdzīvo viegli pietvīkušas audējas, pa kādam princim un vienradzim. "Šī vieta ir dzimusi manos darbos! Tas ir kā olai atgriezties pie vistas," stāsta māksliniece.

Izstādē eksponētie gobelēni veidoti sadarbojoties ar latviešu tekstilmāksliniecēm Līvu Kaprāli, Jolantu Šalvīti, Velgu Vītolu un Elīnu Vojevodu.

Izstādes ietvaros š. g. 10. februārī plkst. 18.00 Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies itāļu kuratora un rakstnieka Nikola Treci (Nicola Trezzi) lekcija par pēkšņo starptautisko muzeju, galeriju un biennāļu interesi par Itālijas mākslas procesiem 20. gadsimta 60., 70. un 80. gados, savukārt 12. februārī plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja telpās lektors uzstāsies ar lasījumu par paplašināto glezniecību (expanded painting).

Aleksandra Cukermane (Alexandra Zuckerman) dzimusi 1981. gadā Maskavā. Desmit gadu vecumā viņa kopā ar ģimeni imigrēja uz Izraēlu, kur māksliniece joprojām dzīvo un strādā. Aleksandra Cukermane studējusi mākslu Bezalelas Mākslas akadēmijā Jeruzalemē un Stadelschule Frankfurtē pie Mainas. Autores darbi tikuši eksponēti personālizstādēs "Galeria Sabot" Kluža-Napokā (Rumānija; 2015), "MK Search Art" San Džiovanni Valdarno (Itālija; kopā ar Michal Helfman un Eli Petel; 2014), "Fruit and Flower Deli" Stokholmā (Zviedrija; kopā ar Lucie Fontaine; 2014); "Art Cologne" Ķelnē (Vācija; pārstāvot "Galerie Christian Nagel"; 2011); "Galerie Christian Nagel" Berlīnē (Vācija; 2008) un "Noga Gallery of Contemporary Art" Telavivā (Izraēla; 2013).

Māksliniece piedalījusies vairākās grupu izstādēs, to vidū "Susy Culinski & friends" galerijā "Fanta Spazio" Milānā (Itālija; 2015), "Filosofen" galerijā "Galleri Riis" (2015), "Paraugs džina veidošanai" galerijā "427" Rīgā (Latvija; 2014 / 2015), "The Drawing Room" galerijā "Magasin III" Stokholmā (Zviedrija; 2014), Pirmajā Herclijas Laikmetīgās mākslas biennālē (Herclija, Izraēla; 2007), "As If Words Meant Nothing" galerijā "Kunstbuero" Vīnē (Austrija; 2009), "Garbage Man Please Garbage Me" galerijā "Brun" Diseldorfā (Vācija; 2006). Aleksandra Cukermane saņēmusi balvu par izcilību mākslās no Bezalelas mākslas departamenta Jeruzalemē un Amerikas-Izraēlas Kultūras fonda Šareta stipendiju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55489421sec.