Māksliniece Baiba Sprance aicina uz radošo grafikas darbnīcu «Vieglprātības sekas»

2016. gada 12. martā, plkst. 16.00 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs (Elizabetes ielā 57a, dz. 26, Rīgā) un māksliniece Baiba Sprance aicina uz radošo grafikas darbnīcu "Vieglprātības sekas", kas norisināsies izstādē "Romans Suta un Sigismunds Vidbergs. Divu meistaru radošais dialogs".

Pastāv viedoklis, ka mākslinieki mēdz būt vieglprātīgi. Reizēm sper soļus, paļaujoties uz likteni, īsti nezinot, kurp tas novedīs. Nereti šādi top izcili mākslas darbi. Mākslinieki raduši klausīt arī iedvesmai, kas var palīdzēt vairāk nekā gudri kaldināts plāns. Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs kopā ar mākslinieci, LNMM muzejpedagoģi Baibu Spranci piedāvā riskantu iespēju izmēģināt ko līdzīgu divu autoru – Romana Sutas (1896–1944) un Sigismunda Vidberga (1890–1970) – tušas zīmējumu izstādē, kura šobrīd ir skatāma muzeja ekspozīcijā. Viss sāksies ar dažām līnijām uz balta papīra, taču tālākā notikumu attīstība nevienam nav zināma.

Gan Sigismunds Vidbergs, gan Romans Suta ir veiklas un elegantas līnijas meistari. Cilvēkam, kurš nav trenēts mākslas nodarbībās, roka nespēj uzvilkt tik nevainojami tīru līniju, pie reizes arī radot perfektu formu. Tāpēc nodarbība sākas bezatbildīgi: katrs dalībnieks uz lapas uzvelk nejaušas līnijas – brīvā plūdumā, neko nedomājot un neplānojot attēlot konkrētas lietas. Tā pastāv iespēja, ka šīs līnijas būs vieglas un nesamocītas.

Nākamais solis – šajā abstraktajā kompozīcijā jāierauga kādas tēmas iespēja. Lapu var aplūkot no visām pusēm, līdz rodas ideja, kā zīmējumu varētu attīstīt tālāk. Šajā stadijā iespējama visu dalībnieku kopīga situācijas apspriešana.

Vēlreiz tiek izpētīti abu mākslinieku darbi, lai saprastu, kādas metodes – papildinošu līniju, melnu kontūru vai līnijas rastra veidotus laukumus – izvēlēties, lai attīstītu un pabeigtu nejaušo kompozīciju.

Radošā darbnīca aktivizēs iztēli, pārbaudīs, kā roka klausa prāta diktētam uzdevumam, liekot pārliecināties arī par katra koncentrēšanās spējām.

Uz radošo grafikas darbnīcu ar mākslinieci Baibu Spranci laipni aicināts ikviens!

Nodarbība piemērota dalībniekiem no 6 gadu vecuma.

Nepieciešamos materiālus muzejs nodrošinās uz vietas.

Pirms nodarbības būs iespējams apskatīt muzeja pastāvīgo ekspozīciju un izstādi "Romans Suta un Sigismunds Vidbergs. Divu meistaru radošais dialogs".

Visus, kas vēlas noskaidrot, kādas sekas var būt vieglprātībai mākslā, lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni (+371) 67 288800 vai rakstot uz e-pastu [email protected]. Vietu skaits ierobežots.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.00808215sec.