No Rīgas uz Tbilisi Zoodārzu ceļos septiņi dzīvnieki

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš 2016. gada 10.martā parakstīja dāvinājuma līgumu par to, ka Tbilisi zoodārzam tiks dāvināti septiņi dzīvnieki.  Uz Gruziju ceļos divkupru kamielis Villijs, alpakas Tomass, Karmena un Kamene, mājas jaks Pūpols, zildzelteno aru pāris Čabulis un Filipīnai. Pasākuma laikā pie dzīvnieku transporta kastēm tika piestiprinātas arī plāksnes, kas vēstīja, ka tajās atradīsies Rīgas dāvana Tbilisi.

"Tā ir vienas pilsētas dāvanai otrai pilsētai un viena zoodārza atbalsts otram zoodārzam. Mēs esam priecīgi, ka varam palīdzēt Tbilisi Zooloģiskajam dārzam, atjaunot ekspozīciju," pēc dzīvnieku apskates teica Rīgas mērs Nils Ušakovs.

2015. gada jūnijā Tbilisi zoodārzs cieta spēcīgos plūdos, un patlaban ar pilsētas atbalstu tiek veidots projekts jaunam zooloģiskajam dārzam, kas atradīsies citā vietā - Tbilisi Dendroloģiskajā parkā. Bet līdz šī projekta realizācijai iecerēts atvērt vienkāršas ekspozīcijas bijušajā zoodārza teritorijā - neapplūstošajā kalna daļā. Lai to paveiktu, Tbilisi zoodārzs pērn izveidoja sarakstu ar dzīvniekiem, kurus vēlētos saņemt kā atbalstu un dāvanu no citiem zooloģiskajiem dārziem. Uz kolēģu aicinājumu palīdzēt atsaucās arī Rīgas zoodārzs. Pateicoties Rīgas domes finansiālajam atbalstam, jau nākamnedēļ no Rīgas septiņu līdz astoņu dienu ilgajā aptuveni 3000 kilometru ceļā uz Tbilisi dosies kamielis, mājas jaks un trīs alpakas. Dzīvnieki tiks vesti speciāli izbūvētās transporta kastēs ar sertificētu automašīnu un piekabi. Ceļā būs jāšķērso vairākas Eiropas valstis un ar prāmi jāpārbrauc pāri Melnajai jūrai. Savukārt zildzeltenās aras Tbilisi tiks nogādātas ar lidmašīnu, un viņu ceļojums ilgs dažas stundas. Plānots, ka aras izlidos 18. martā un lielie dzīvnieki Gruzijā nonāks 21.martā.

Kā skaidroja Rīgas zoodārza darbinieki, dzīvnieku transportēšana ir gana sarežģīts process. Vairākus mēnešu notika saskaņošana un nepieciešamo veterināro sertifikātu saņemšana. Lai samazinātu jelkādu papildus stresu dzīvniekiem, laikā, kad notiks viņu ievietošana transporta kastēs un auto, interesentu klātesamība būs liegta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.628093sec.