Norisināsies Ģimenes diena «Pavasara saulgriežu mistērija»

2016. gada 19. martā, plkst. 12.00–16.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Rīgā, Skārņu ielā 10/20) aicina bērnus, ģimenes un draugus uz Ģimenes dienu "Pavasara saulgriežu mistērija". Katram būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, sajust dabas un cilvēka radošuma spēku un pat ielūkoties kosmosa dzīlēs. Lieldienām tradicionālo etnogrāfisko zīmju un latviešu ornamenta kompozīciju meklējumi šoreiz iegūs maģisku saturu un negaidītu formu.

Saulgrieži ir kā liela kosmiska mīkla, universāla mistērija un lāzera stars, kas savieno pagātni, tagadni un nākotni – pavasara skaistākie svētki. Tieši tāpēc 19. marta Ģimenes dienas pasākums būs saistīts ar pavasara saulgriežiem, kā arī ar mākslinieku Ivetas Vaivodes un Artura Riņķa neparasto izstādi "Ceļojums uz Nekurieni", kura šobrīd ir skatāma Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.

"Ceļojums uz Nekurieni" – tā ir izstāde-izrāde, kas ļauj izkāpt no ikdienas rutīnas rāmjiem un paraudzīties uz dzīvi ar sapņotāju acīm, iesaistoties abu autoru fantāziju spēlē. Pazīstamais dizaineris, viens no kinētiskās mākslas pionieriem Latvijā Arturs Riņķis (1942) un starptautisku atzinību guvusi jaunākās plejādes fotogrāfe Iveta Vaivode (1979) sastopas kopā un veido savu dialogu, kas norisinās kādā pārlaicīgā, teiksmainā vietā. Paralēlās pasaules dzīves reālijas mākslinieki uzbūruši, izmantojot dažādus medijus – instalācijas, fotogrāfijas, video, animāciju un skaņu.

Ģimenes dienas gaitā dalībnieki varēs ne tikai iepazīties ar izstādes ekspozīciju, bet arī caur kopīgu darbošanos izzināt stīmpanku subkultūru un kinētiskās mākslas būtību. Pasākuma ietvaros muzejs piedāvā sekojošas radošās aktivitātes:

•    Darbnīcā "Neparastais puzurs" no vairākiem maziem veidosim vienu lielu puzuru, par izejas materiāliem izmantojot metāla atsperītes, zvārgulīšus, skrūvītes un salmiņus ar metālisku spīdumu.

•    Auduma apdrukas darbnīcā "Nekurienes dārza motīvi" piešķirsim oriģinālu noformējumu kādai garderobes detaļai vai aksesuāram, radošajā procesā izmantojot jaunu sietspiedes trafaretu ar Artura Riņķa darba motīvu. Dalībai audumu apdrukas darbnīcā līdz jāņem maisiņš, krekliņš vai kāds cits gaišs kokvilnas izstrādājums.

•    Darbnīca "Sajūtu kompozīcija stīmpanka stilā" sniegs iespēju radīt simbolisku ornamentu no neierastiem materiāliem.

•    Darba lapas un interaktīva pastaiga "Skat, kosmoss!" palīdzēs no jauna skatpunkta atklāt muzeja pastāvīgo ekspozīciju.

Interesanti, lietderīgi un izzinoši pavadīt brīvdienas laiku Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā laipni aicināts ikviens!

Iepriekšēja pieteikšanās Ģimenes dienai nav nepieciešama.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46040606sec.