Latvijas Nacionālais mākslas muzejs kļūs par galveno simbolu akcijai «Zemes stunda 2016»

2016. gada 19. martā, visā pasaulē un arī Latvijā norisināsies Pasaules Dabas Fonda rīkotā akcija "Zemes stunda 2016". Plkst. 20.30 izslēdzot fasādes apgaismojumu, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atjaunotā galvenā ēka (K. Valdemāra ielā 10) kļūs par Zemes stundas Rīgas simbolu.

Zemes stunda ir lielākā starptautiska vides akcija, kas tradicionāli notiek marta pēdējās sestdienas vakarā no plkst. 20.30 līdz 21.30 pēc vietējā laika. Līdzīgi kā Jaunā gada sagaidīšana, Zemes stunda tiek organizēta un svinēta katrā pasaules daļā, sekojot laika joslu plānojumam.

Pirmo reizi Zemes stunda notika Sidnejā 2007. gada 31. martā, kad to aizsāka Pasaules Dabas Fonda (World Wide Fund for Nature, WWF) Austrālijas nodaļa, apkārtējās vides aktīvistu grupa un laikraksts "Sydney Morning Herald". Desmit gadu periodā šī akcija kļuvusi par globālu kampaņu, kurā ikvienam planētas iedzīvotājam dota iespēja parādīt savu attieksmi un rīcību vides un dabas ilgtspējas saglabāšanai. Piemēram, 2015. gada 28. martā Zemes stunda notika 178 valstīs, bet Latvijā pasākumā piedalījās 58 pašvaldības.

Šogad Zemes stundas sauklis ir "Iededzies pārmaiņām!". 19. martā privātas personas, institūcijas, organizācijas un uzņēmumi ir aicināti Zemes stundas svētkus sagaidīt, uz vienu stundu izslēdzot apgaismes objektus, tādējādi apliecinot izpratni par klimata pārmaiņām, kā arī demonstrējot labo gribu videi draudzīgu paradumu veicināšanā un popularizējot elektroenerģijas taupīšanu ikdienā.

Zemes stundas akcijai pieteikušās jau vairāk nekā 50 Latvijas pašvaldības, ļaujot prognozēt, ka šis gads nesīs jaunus dalībnieku rekordus. Atsaucoties Pasaules Dabas Fonda Latvijā aicinājumam, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) kļūs par Rīgas galveno simbolu Zemes stundas vakarā. Ik gadu kāda nozīmīga objekta ārējā apgaismojuma izslēgšana tiek filmēta un iekļauta "Earth Hour Global" video tīklā, stāstot par to, kā konkrētā pilsētā vai vietā tiek svinēta Zemes stunda. Vērot atjaunotās LNMM galvenās ēkas dekoratīvā apgaismojuma izslēgšanu varēs gan klātbūtnē, gan sociālajos tīklos.

Akcijas "Zemes stunda" mērķis ir ne tikai vērst sabiedrības uzmanību uz klimata pārmaiņām, bet arī domāt par ikdienas ietekmi uz klimatu individuālā, korporatīvā un valstiskā līmenī. Apzinātās vai nē, mūsu izdarītās izvēles pārtikas, mājokļa vai transporta jautājumos tiešā veidā ietekmē planētas veselību kopumā, tādēļ Pasaules Dabas Fonds piedāvā iepazīties ar videi draudzīga dzīvesveida padomiem vietnē: http://www.pdf.lv/lv_LV/ko-mes-daram/klimats/majoklis. "Mūsu šodienas rīcība ir izšķiroša nākotnes paaudzēm, Zemes stundas mērķis ir iedvesmot katru no mums būt par daļu pozitīvām izmaiņām," uzsver Pasaules Dabas Fonda Latvijā direktors Jānis Rozītis.

Ko darīt Zemes stunda laikā?

•    Zemes stundas akcijā brīvi var piedalīties ikviens iedzīvotājs un uzņēmums.

•    2016. gada 19. martā no plkst. 20.30 līdz 21.30 iespēju robežās pašvaldības un uzņēmumi tiek aicināti izslēgt fasādes apgaismojumu labi pamanāmām un pazīstamām, centrālām ēkām (ēkai) vai objektiem (baznīcas, domes ēkas, kultūras nami u.c.), neradot riskus iedzīvotāju drošībai (ielu apgaismojumus ieteicams atstāt, jo akcija ir simboliska).

Latvijas uzņēmumi un organizācijas savu dalību akcijā "Zemes stunda 2016" var pieteikt, rakstot uz e-pastu [email protected].

•    Iedzīvotāji aicināti organizēt Zemes stundai un dabas aizsardzībai veltītus pasākumus savās mājās, darbavietās, uzņēmumos un organizācijās.

•    Piedalīties Zemes stundas pasākumos visā Latvijā.

•    Domāt un rīkoties videi draudzīgāk katru stundu un katru dienu!

Informācija par Zemes stundas pasākumiem Latvijā atrodama Pasaules Dabas Fonda mājas lapā sadaļā "Zemes stunda".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50026608sec.