Rīgā notiks rogainings, kurā būs jāatrod daudzi kontrolpunkti

2016. gada 26. martā notiks orientēšanās sacensības "Rīgas pavasara rogainings". Pasākumā piedalīsies dalībnieku komandas no piecām valstīm - Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Krievijas un Latvijas.

Sacensībām iespējams reģistrēties līdz 2016. gada 24.martam mājas lapā. Dalībniekiem pieejami 3 dažādi kontrollaiki 2 stundu, 4 stundu un 6 stundu garumā, kā arī pirmo reizi dalībniekiem būs pieejams jau saplānots maršruts aptuveni 10-15 kilometru garumā, kas piemērots skrējējiem bez orientēšanās iemaņām. Maršruts vedīs pa pilsētas ielām un būs viegli pieveicams 2 stundu laikā.

Dalībniekiem pieejamas dažādas distances, no kurām izvēlēties sev piemērotāko – 2 stundu kontrollaiks piemērots ģimenēm ar bērniem, īso distanču piekritējiem, kā arī tiem, kas iecienījušas nelielas pastaigas svaigā gaisā, 4 stundu kontrollaiks paredzēts izturīgākiem dalībniekiem un kompānijām, kas vēlas pavadīt sportisku pēcpusdienu pie dabas kopā ar draugiem vai ģimeni, pie reizes izbaudot Rīgas pilsētu un dabu vienā pasākumā, taču 6 stundu kontrollaiks būs kā radīts izturībniekiem un pieredzējušiem sportistiem, lai izbaudītu Rīgas apkārtni gan pa gaismu, gan arī vakara tumsā.

Arī bērniem paredzēta pastaiga ar orientēšanās instruktoriem – Lāci, Vāveri un Zaķi – kuri bērnus vedīs 2 stundu garā Rogaininga pastaigā ar spēlēm un saldumu meklēšanu. Pieteikšanās Rogaininga pastaigai bērniem līdz 12 gadu vecumam ir bez maksas. Pēc finiša katrs dalībnieks saņems īpašu Rīgas rogaininga medaļu, siltu tēju un zupu.

"Rogainings ir viena no pieejamākajām izklaidēm aktivitāšu cienītājiem, jo nav noteiktas distances, kas būtu jāpieveic. Katra komanda izdomā, cik grib skriet vai iet, izplāno maršrutu, bet finišā neatkarīgi no rezultāta iegūst tieši to pašu, ko visas pārējās komandas - medaļu, siltas pusdienas, kā arī lieliskas emocijas un atmiņas," stāsta pasākuma organizatori. "Sacensībās piedalās mammas ar zīdaiņiem, kuriem nav pat gads, kā arī dalībnieki, kuri jau sasnieguši vairāk kā 80 gadu vecumu, kas pierāda to, ka rogainings tiešām ir pasākums visiem."

Sacensības piedāvā Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Atbalsta Isostar, Garmin, Asics, iepirkšanās centrs "Atrium Azur", xRoom.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47349906sec.