Rīgas ielās norisināsies Tvīda brauciens

Ērenpreiss velosipēdu darbnīca Rīgas Velo nedēļas ietvaros kopā ar Latvijas Veclaiku divriteņu klubu rīko un aicina 2016. gada 7. maijā, sestdienā uz Rīgas Tvīda braucienu – dzīvespriecīgu velobraucienu retro tērpos par pilsētas ielām ar velosipēdiem.

Tvīda brauciens noslēgs Rīgas Velo nedēļu – svētkus nedēļas garumā ar daudziem krāsainiem velo pasākumiem, kuros aicināts ikviens pievienoties un mīties kopā ar velo entuziastiem un pasākumu rīkotājiem, baudot skaisto pilsētu, kurā dzīvojam.

Tvīda brauciens ir dzīvespriecīga velosipēdu parāde, kas kļuvusi par interesantu tradīciju visās pasaules metropolēs no Londonas līdz Tokijai.

Arī Rīgā tas jau sesto gadu pulcē simtiem velobraucēju un modes cienītāju.

Viss, kas vajadzīgs, lai piedalītos braucienā, ir velosipēds un gaumīgs ietērps – sākot ar 19. gadsimta frakām un, kas zin’ pat vakarkleitām un beidzot ar sešdesmito gadu rokenrola modi. Kā katru gadu, arī šogad izcilāko tērpu autoriem būs sarūpētas īpašas balvas.

"Jau sesto gadu organizējam šo burvīgo braucienu, un katru reizi tas nebeidz pārsteigt. Noskaņojums Tvīda braucienos ir tik pozitīvs, ka "pārtiekam" no tā un atceramies to ziemas mēnešos. Šogad, atšķirībā no pagājušā gada ar Tvīda braucienu noslēgsim Rīgas Velo nedēļu, tādējādi krāšņi un eleganti nosvinot velobraukšanas un kultūras tik ļoti svarīgo esamību mūsu pilsētā Rīgā," komentē Toms Ērenpreiss, Tvīda brauciena organizētājs.

7. maijā no plkst. 14.00 braucēji un arī interesenti tiks gaidīti Esplanādē, lai reģistrētos dalībai braucienā. Reģistrācija un brauciens ir bez maksas. Pirms brauciena darbosies "ašā" frizētava, neatņemama sastāvdaļa Tvīda braucienā – retro foto stūrītis, kā arī Ērenpreiss velo darbnīca, kur meistars palīdzēs piepumpēt riepas un noregulēt sēdekli.

Dalībnieki, gatavojoties braucienam, aicināti ielūkoties savu vecvecāku bēniņos pēc kāda veclaiku divriteņa, taču, ja tādu neatrod, tad jebkāda velosipēda īpašnieks ir laipni aicināts piedalīties. Galvenais, lai būtu padomāts par retro tērpu, lai brauciens būtu kā parāde un iespēja atšķirties no ikdienas dzīves.

Tvīda brauciena maršruts - plkst. 16.00 no Esplanādes, sākot ar visu dalībnieku kopbildi pie atjaunotā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, tālāk šķērsojot vecpilsētu gar Saeimas namu un Doma laukumu, pa 11. novembra krastmalu līdz Elizabetes ielai, cauri burvīgajam jūgendstila kvartālam pa Alberta ielas bruģi. Brauciens bez apstāšanās un steigas turpināsies atgriežoties uz nesenā Elizabetes un arī Lāčplēša ielas veloceliņa un noķerot gabaliņu no topošās Krišjāņa Barona ielas, atkal atgriežoties Vecrīgā, šķērsojot Rātslaukumu un pa 11. novembra krastmalu nokļūstot Spīķeru kvartālā, kur noslēgumā būs tradicionālā Tvīda karaļa un karalienes kronēšana un balle ar mūziku un dejām. Par satiksmes drošību brauciena laikā rūpēsies Valsts un Pašvaldības policija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45223498sec.