Tuvojas Rīgas Motormuzeja atklāšanas diena

2016. gada 25.maijā, Doma laukumā svinīgi tika iedarbināta 1886.gadā patentētās pasaulē vecākās automašīnas Benz Patent Motorwagen replika, ko savā kolekcijā ieguvis Rīgas Motormuzejs (RMM). Līdz ar šo vēsturisko notikumu simboliski uzsākta laika atskaite līdz 2. jūlijam, kad restaurētā muzeja durvis tiks vērtas apmeklētājiem.

"Varam lepoties, ka pasaulē pirmās automašīnas darba kārtībā esoša replika būs aplūkojama tepat Latvijā. Zīmīgi, ka pirms 130 gadiem 3.jūlijā leģendārais auto pirmo reizi tika demonstrēts sabiedrībai, un tiek uzskatīts par pasaules autobūves aizsākumu. Tāpēc tas izvēlēts par Baltijā lielākā un modernākā motormuzeja – Rīgas Motormuzeja – atklāšanas vēstnesi," uzsver RMM Restaurācijas nodaļas vadītājs Gunārs Dortāns.

Restaurētais muzejs apmeklētajiem durvis vērs jau pēc nepilniem diviem mēnešiem 2.jūlijā. Pēc vērienīgās rekonstrukcijas ēka ir pilnībā pārbūvēta atbilstoši mūsdienu prasībām, iegūstot plašākas, kvalitatīvākas ekspozīcijas telpas, labiekārtotu un patīkamu vidi, kā arī ērtu pieejamību ikvienam apmeklētājam.

RMM direktors Aivars Aksenoks ir pārliecināts, ka jaunais muzejs spēs pārsteigt ikvienu apmeklētāju: "Esam parūpējušies, lai muzeja apmeklējums ikvienam kļūtu par izzinošu piedzīvojumu dienas garumā. Ekspozīcija būs veidota kā aizraujošs un interaktīvs stāsts par unikāliem spēkratiem, ievērojamām personībām un nozīmīgākajiem notikumiem auto un cilvēces vēsturē. Pasaulē pirmā automašīna un citi muzeja jaunieguvumi būtiski papildinās šo stāstu."

Ekspozīcija būs izvietota trīs stāvos vairāk nekā 4000 kvadrātmetru platībā. Tajā būs aplūkojama Baltijā lielākā un daudzveidīgākā seno spēkratu kolekcija ar vairāk nekā 100 unikāliem automobiļiem un motocikliem. Vienlaikus muzejs kļūs par Latvijā vēl nebijušu izglītojošu un izklaides centru, kurā apmeklētāji gūs informāciju un vizuālu baudījumu, ko nodrošinās mūsdienīgi multimediju risinājumi un tehnoloģijas. Dinamisku muzeja darbību nodrošinās atsevišķa maināma izstāžu zāle, kā arī modernas konferenču telpas. Apmeklētāju ērtībai tiks piedāvāta kafejnīca un bērnu rotaļu laukums.

Rīgas Motormuzejs tika atklāts 1989.gadā, bet 2016.gadā pabeigta ēkas rekonstrukcija, nodrošinot plašas iespējas moderna muzeja darbībai un apmeklētāju ērtībām. Plašāka informācija pieejama RMM mājaslapā www.motormuzejs.lv. Daloties ar ziņu sociālajos medijos, aicina lietot tēmturi #atklajmotormuzeju

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48604393sec.